Mag dit ?

Op webloggen.nl kun je voor 2,95 Euro per maand je eigen weblog aanmaken. Als voorbeeld weblogs listen zij zonder enige scruples : Bieslog, Zalmlog en nog een paar anderen. Als je op Random log drukt krijg je een random log, die waarschijn via de loglijst binnengehaald wordt. Doordat ik een hit kreeg op mijn weblog kwam ik erachter dat dit webloggen.nl bestaat, en dat mijn weblog ook ergens in de lijst van random blogs staat.

Maar ik vraag me dus af of het niet een beetje smerig is om de nietswetende blogger beginner de indruk te geven dat Bie en Zalm beide en weblog hebben via www.webloggen.nl, want die indruk wordt gewekt vind ik. En hetzelfde geld voor Random blog, dat zijn in ieder geval geen blogs die via hun systeem aangemaakt zijn, maar dat lijkt wel zo.

Smerig zaakje, of ligt het aan mij ?

4 thoughts to “Mag dit ?”

  1. Da?s inderdaad belachelijk. Toen ik zojuist op random log klikte kwam ik terecht op geenstijl.nl, en dat is toch wel de laatste plaats op internet waar ik terecht wil komen (stel je voor dat iemand ziet dat ik die pagina bezoek!). Voortaan blijf ik dus, net zoals voorheen trouwens, weg bij webloggen.nl… Bedankt voor de tip! ;-)

  2. Volgens mij is dat een inbreuk op de eigendom van iemand anders. Ik ben benieuwd of de hostings van al die weblogs daar gaan kunnen mee lachen.

  3. Vorig jaar heb ik dus het weblogpakket genomen, enthousiast geworden door de voorbeelden die er staan. Zwaar misleidend natuurlijk, want geen enkel genoemd weblog is gemaakt vanuit VIP internet of vanuit webloggen.nl….
    Je krijgt te maken met een soort robot die alles voor je uitvoert, maar ik vond het zeer beperkt. Ik heb inmiddels alles weer opgezegd, vond het alleen wel een beetje jammer van mijn domeinnaam die ook weer opgezegd werd. In een mail werd excuses aangeboden door VIP internet met de woorden jammer dat het weblogpakket niet bevallen is. En daar moet je het dan maar mee doen….ik hoefde verder niets te betalen.

Comments are closed.