Aaaahhh

Een jaar geleden ging ik naar het ziekenhuis voor een ooronderzoek. Ik wist al dat ik Otosclerose had, abnormale botvorming in het middenoor, waardoor er gehoorverlies optreed. Mijn linkeroor heeft een gehoorverlies van 25%. Dat klinkt misschien niet als veel, maar vergelijk het met het continu dragen van een oordopje in je oor. Als ik op mijn linkeroor slaap hoor ik mijn wekker niet. In een gezelschap in een cafe heb ik moeite gesprekken te volgen. Ook heb ik tinnitus (lawaai in je oor zelfs als het stil is), en ook dat zou misschien kunnen verminderen na een operatie. Dusss liet ik me op de wachtlijst zetten voor deze operatie. De wachttijd was 1,5 jaar, dat leek heel ver weg,  maar nu is het zover. De brief viel gisteren door de bus, 24 maart gaan ze aan mijn oor pielen.

Aangezien ik nog nooit in het ziekenhuis geweest ben (als patient) wordt dit erg spannend. En aangezien alles onder plaatselijke verdoving plaatsvind, hoop ik dat ik niet moet niezen als ze in mijn oor aan het frutten zijn.

Het betekent wel dat ik na de 24e 6 weken niet mag vliegen, dus mijn geplande paasbezoek aan Nederland is wat onzeker geworden. En 2 weken niet werken, geen water in je oor en geen neus snuiten. Het zal mij benieuwen.

Extra info: Gil Grissom (CSI) heeft dezelfde operatie gehad, in de tv serie. Waarom dit in een serie als CSi terecht moest komen weet ik niet, maar grappig is het wel.

8 thoughts to “Aaaahhh”

Comments are closed.