Konijn

Nu weet ik het, ik wordt een konijn.

Stel je woont in ?rhus, op ca. 2 km. van de zee. Je houdt van de zee, en van op het water zijn, de wind in je haar, en de zon op je gezicht. Waarom heb ik me niet eerder gemeld bij een roeivereniging ? Dat gaat bij deze gebeuren. Ik heb me gemeld bij Risskov Roklub, gelegen aan het bos en aan het strand. Ik moet nog wel even een zwemtest doen, maar 300 meter zwemmen, en zwemmen met een reddingsvest moet te doen zijn. Op 17 april is er een konijnen instruktie dag, en als mijn oor niet al teveel tegenwerkt, is er daarna nog 6x instruktie en dan is het konijn af, klaar om het zomerseizoen te genieten van de rust van het water.

Aangezien we op zee varen, zijn de roeiboten wat steviger en breder dan normaal, op die manier zijn ook de enorme boeggolven van de Catlink ferry te overleven zonder om te slaan. En het is nog goed voor de conditie ook !

7 thoughts to “Konijn”

  1. Wat goed! Roeien. Het schijnt nog best moeilijk te zijn; vertellen mensen die er op zitten steevast, als ik ze voor de voeten werp dat het gewoon eens soort kanoën is.

  2. Nou die boten waar ik in ga roeien, die zijn best breed en daar heb je maar één roeispaan (heet dat officieel zo) per persoon. Dus da?s iets makkelijker dan die hele smalle roeiboten waar je 2 roeispanen hebt. Je zit er dus met 3 (2 roeiers + stuurman) of 5 (4 roeiers + stuurman) in. Vooral stuurmannen is erg relaxed :-)

  3. Ja Jac, daar heb ik ook aangedacht, dus ik denk dat ik een vlaamse reus wordt, dan prop ik het einde van mijn oren in mijn oor, dat houdt het water wel buiten denk ik :-)

  4. haha.. welja.. stuurtje spelen. Ga meteen echt het moeilijkste doen :) Uit de verhalen weet ik, dat in zo?n smalle boot een stuurman het liefst héél klein en iel moet zijn en onevenredig grote bek moet hebben. Zodat ze je onder alle weersomstandigheden kunnen horen. Dus.. succes!

Comments are closed.