Lost in translation (revisited)

Ik zaag er nog even over door, over de film van 2004 Lost In Translation. Gisteren hebben we hem behandeld in de filmkunde klas, en ook de leraar was er erg van onder de indruk. Tijdens het discussieren kwam ook weer naar voren dat de film vele lagen heeft, en erg subtiel gemaakt is. We hadden het ook over cameraposities, knip techniek en perspectieven. Ik moet ?m nog een keer zien om alles dat we besproken hebben nog een keer te beleven.

Overigens hebben Bill Murray en Scarlett Johansson beide en Bafta (British Academy Film Awards – site is down op dit moment) ontvangen, voor respectievelijk beste acteur en beste actrice. Nu nog een Oscar.

Vorige week zag ik The Virgin Suicides (1999) (Sofia Coppola?s eerste film) en die vond ik erg tegenvallen.

One thought to “Lost in translation (revisited)”

Comments are closed.