Krent

Rabatten Mijn favoriete tv programma is zonder twijfel Rabatten, en mijn favoriete tv presentator is zonder twijfel Henrik Dahl. Hij is cool p? den coole m?de, zoals de denen zeggen. Rabatten is leuk, omdat de Netto Cornflakes van 1,50 het altijd wint van de dure Kellogs Cornflakes in de smaaktest, en het hondevoer van de F?tex net zo lekker smaakt als het dure Pedigree Pal (volgens de testhonden in ieder geval). Tevens bevatten beide hondevoeren dezelfde ingredienten.

Rabatten is ook het consumenten programma, waar kijkers altijd de meest inventieve spaartips naar toe sturen.  Maak zelf je eigen chocomel voor een derde van de prijs van een Cocio, maak je eigen smeerkaas voor een brokdeel van de prijs enz. enz.

Gister kwam de voor mij ultieme spaartip voorbij. Ik ben een grootverbruiker van thee (ik drink nooit koffie), en een van de kijkers stuurde de volgende tip (werkt alleen bij Pickwick theezakjes). Als je een pickwick theezakje goed bekijkt, kun je zien dat het theezakje eigenlijk uit 2 aan elkaar zittende theezakjes bestaat. Bovenaan zitten ze aan elkaar gestanst, trek ze hier voorzichtig van elkaar. Vouw ze uit elkaar, pak een schaar en knip de 2 zakjes in het midden van elkaar. Je hebt nu 2 zakjes, een met touwtje voor als er gasten komen, en een zonder touwtje die je zelf gebruikt om thee te zetten. Wel het zakje even iets langer laten hangen, maar geen half klam zakje meer op de aanrecht wachtend op het volgende kopje thee! Ik heb het getest en het werkt als een trein, de thee smaakt prima en je doet 2 keer zo lang met een pak thee. GENIAAL !  Henrik is mijn held.

4 thoughts to “Krent”

  1. Ik schep zelf thee in mijn zakjes, dus ik kan zelf doseren. :) Thee-eieren vind ik persoonlijk ondingen overigens. Ik gebruik daarom papieren filterzakjes voor thee.

Comments are closed.