Internet protest power – Zwart / Wit of Grijs ?

DJ Danger Mouse heeft een remix gemaakt van Jay-Z?s the Black Album en the Beatles White Album. Dat album heeft ie the Grey Album genoemd. Rolling Stone (daar zijn ze weer) zei het volgende : “an ingenious hip-hop record that sounds oddly ahead of its time”.

Iedereen blij behalve EMI. EMI zegt het copyright te hebben van The Beatles – The White Album. En dus heeft EMI nu de platenwinkels opgedragen alle eksemplaren van The Grey Album te vernietigen, het album mag niet meer verkocht worden.

Maar internet zou internet niet zijn, als daar geen protesten tegen zouden komen. Zie hier : (Het grijze album). Hier staat al een flinke lijst van websites die op 24 february het hele The Grey Album ter download aan gaan bieden. Je kunt je melden als je mee wilt doen, of gewoon de 24ste february een van de sites bezoeken en het album downloaden.

Want zoals Grey Tuesday zegt:
This first-of-its-kind protest signals a refusal to let major label lawyers control what musicians can create and what the public can hear.

Interessant …

3 thoughts to “Internet protest power – Zwart / Wit of Grijs ?”

  1. Ben groot Beatles-fan en ben dus heeeel benieuwd wat ik de 24e ga downloaden… Geld heeft EMI al genoeg aan die 4 verdiend lijkt me (nu weer een of andere DVD over het eerste bezoek van Beatles aan de VS). Wat ?n gezeur.

  2. Ik ga toch ook maar even luisteren die dag denk ik. Ik vind het ook gezeur van EMI, en vind deze aktie wel een origineel leuk idee.

Comments are closed.