The Raveonettes – Danish Music VII

Raveonettes The Raveonettes is een vreemde groep. Op de een of andere manier zijn zij nu al een kultgroep, en dat zonder noemenswaardige platenverkoop. Ze zijn vooral populair in Amerika, en hebben zelfs opgetreden in de Tonight Show.

Het amerikaanse blad Rolling Stone had hun cd Chain Gang of Love in de top 50 over beste albums van 2003, de engelse The Times koos dit zelfde album als Pop cd of the year. Sune Wagner en Sharin Foo hebben met andere woorden respekt verworven bij grote internationale bladen. In Denemarken zijn ze nu een beetje aan het doorbreken, maar echt groot zijn ze hier niet.

Wat ik er van vind ? Ik vind het een partij oninteressante herrie. Maar luister zelf op raveonettes.com onder The Tunes. Of ga naar Groningen zondag, daar spelen ze in Vera.

6 thoughts to “The Raveonettes – Danish Music VII”

  1. Bak herrie idd. En dat alles in één toonsoort. Toch kan ik er met een grote grijns naar luisteren en roept het een lekkere onrust op. Raveonettes rules (soms in iedercgeval).

  2. Ze hebben op radio 3 ?s nachts (overdag hebben ze tussen de top 40 en het geleuter geen tijd om muziek te draaien) al de nodige zendtijd gehad.

    Ze staan op het verlanglijstje, ik vond het wel prima herrie. :-)

Comments are closed.