Big Fish

Big Fish De bioscoop hier had gisteren een speciaal arrangement : een bekende deense storyteller kwam een uurtje een (overigens erg saaie) story tellen, en daarna kregen we een sneakpremiere van Tim Burton?s nieuwe film Big Fish. Nou als er iemand kan storytellen is Tim Burton wel, en de film is een lange aaneenschakelingen van fantastische verhalen in een univers zoals alleen Tim Burton die kan maken. Fantastisch.

Zelfs al is de film misschien wat minder weird dan Edward Scissorhands, hij zit vol met scheve personages, die het verhaal alleen nog maar mooier maken. Danny de Vito is fantastisch gecast als circusdirecteur, en als we het over big boys hebben Mathew McGrory is met zijn 2,30 meter een heuse reus ! Ik heb me tijdens de film af zitten vragen of het trucage was of niet, maar hij schijnt echt zo groot te zijn. En hij past ook perfect in deze fim. De film is de ontroerende vertelling over William Bloom die, nu zijn vader stervende is, probeert het leven van zijn vader te herleven. Zijn vader heeft hem altijd vele fantatische verhalen verteld, maar waren die verhalen waar of niet ? Of toch ?

Big Fish - de reus samen met Ewan Mc Gregor

Een heuse reus in de film

Als je een beetje van Tim Burton houdt, moet je deze film zien, ik vond hem fantastisch.
5 sterren van de 6 *****(*).

3 thoughts to “Big Fish”

Comments are closed.