Het grijze album

Terwijl ik met mijn half slaperige hoofd de post zat door te nemen, viel mijn oog op een brief van Advokaten firma Schluter uit Kopenhagen. H?, wat kan dat nou zijn dacht ik nog.

Nou enkele dagen geleden schreef ik over het grijze album, en tot mijn grote verbazing heeft dit advokaten kantoor een brief gestuurd naar alle websites in Denemarken die naar de site van het grijze album gelinkt hebben. Een brief die mij dwingt de link naar het grijze album te verwijderen, omdat ik anders aangeklaagd ga worden voor het overtreden van eigendomsrecht van deze muziek.

Ik heb de link in ieder geval maar verwijderd.  Ik vraag me af of de deense kranten die erover geschreven hebben ook een brief krijgen ? Is dit geen censuur ? Het geeft me wel een erg Big Brother gevoel in ieder geval.

Zijn er ook nederlanders die dit soort brieven gehad hebben ?

Klik voor grotere versie.

4 thoughts to “Het grijze album”

  1. Ik vind dit inderdaad uiterst discutabel. Naar mijn mening heb jij niet daadwerkelijk
    aangespoord/aangezet tot muziekpiraterij. Als je hun verhaal “veralgemeeniseerd” [zal wel geen goed nederlands zijn :-)]dan betekent dit dus dat je voor iedere link financieel aansprakelijk gesteld zou kunnen worden en dat lijkt mij onzin. Het kan toch niet waarzijn dat bijvoorbeeld een link naar een coffeeshop waar je een joint kunt kopen ertoe kan leiden dat ik de bak indraai. M.i. blijft de uiteindelijke gebruiker verantwoordelijk voor zijn eigen dade. Volgens mij is het dan ook niets anders dan juridische bangmakerij. Maar niettemin kan ik mij voorstellen dat je het zekere voor het onzekere genomen hebt door de link te verwijderen.

  2. Ik hoorde van iemand in de V.S. die een website had gemaakt over Anne Frank en prompt een brief kreeg van een advocatenkantoor hier in Amsterdam… of ze die website onmiddellijk wilde verwijderen, anders zouden de Anne Frank Stichting in Amsterdam en het Anne Frank Fonds in Basel stappen moeten ondernemen!

  3. Ik heb gelinkt naar het Grijze Album (dat naar mijn bescheiden mening trouwens een zeer miserabel zooitje muziek bevat), maar heb Stichting Brein nog niet op m?n dak gehad… Wie weet komen ze nog…

Comments are closed.