Barrage

Als je mij een jaar geleden gevraagd had of ik naar een show als Barrage zou gaan, had ik waarschijnlijk nee gezegd. Violen dat was niet bepaald cool als je het mij vroeg. Maar soms is het goed om je mening bij te stellen. Dat gebeurde eigenlijk in september, toen ik Haugaard & Brandt zag op Bornholm. Brandt een gerespekteerd popmuzikant, Haugaard een vioolspeler, die ik nog niet kende, maar die de muziek van Brandt ineens van een extra dimensie voorzag. Wat was dat mooi ! Violen waren vanaf dat moment supercool.

Barrage

Gisteren kwam Barrage voorbij in Musikhuset, en die kans kon ik niet voorbij laten gaan. 8 vioolspelers op het podium gaven samen met 3 andere muzikanten de show van hun leven. Een prachtige lichtshow, dansende en springende vioolspelers, bekende (beatles, supertramp) en onbekende vertolkingen, het was allemaal even mooi. Ze touren nog even verder in Scandinavie, geen idee of ze naar Nederland komen, maar komen ze kan ik ze aanbevelen.

Het betere vioolwerk (mp3?s te downloaden):
Haugaard & H?jrup
Barrage

Enjoy !