Oscar

Ik moet er even iets over zeggen, dat ben ik aan mijn filmverslaafdheid verplicht. Leuk voor Peter Jackson, maar ik was een van de weinigen die niet met de armen in de lucht de bioscoop verliet na The Return Of The King, en daarom vind ik het jammer dat andere goede films geen prijzen hebben gekregen. Beste film had voor mij Lost in Translation of Mystic River moeten zijn.

Wat betreft beste acteur, van mij had ie natuurlijk naar Bill Murray gemoeten, voor zijn fantastische prestatie in LOst in TRanslation (…).  Toch vond ik Sean Penns prestatie in Mystic River zeker ook een oscar waard dus hier kan ik mee leven.  Beste actrice : Monster en Whale Rider draaien hier nog niet,  en 21 Grams heb ik (nog) niet gezien. Dus hier heb ik niet echt een mening, afgezien van het feit dat ik vind dat Scarlett Johansson ook genomineerd had moeten worden.

Renee Zellweger wint zeer verdient de oscar voor beste vrouwelijke bijrol in Cold Mountain (ja ik heb hem al gezien, gisteren, en hij was goed vond ik – meer later).

Wat ik verrassend vond : Tom Cruise is niet eens genomineerd voor The Last Samurai (en terecht). Een nederlandse film (De Tweeling) was genomineerd voor beste buitenlandse film. Ik hoop dat dat betekent dat de film ooit naar Denemarken komt, ik had er nog nooit van gehoord.

6 thoughts to “Oscar”

  1. Ik vond het weinig verassend, inderdaad. Dat Peter Jackson ging cashen was duidelijk. Alleen had iedereen wel gedacht dat Murray met iets naar huis zou gaan. En ?Mystic River? gaat voorlopig nog niet draaien hier in B. helaas…

  2. Hier is in het diepe zuiden, Breda. Waarom die film maar in een stuk of zeven zalen draait is me een raadsel. Oh well, dan moet ik maar een keer naar Amsterdam reizen.

Comments are closed.