Het Grijze Album III

Meerdere deense blogs schrijven over het feit dat ook zij een brief hebben ontvangen van dezelfde advocaat als ik. De meesten hebben als konsekwentie de link naar het Grijze album verwijderd (dat heb ik ook), maar Keld Bach (weblog in het deens) doet wat wij misschien allemaal hadden moeten doen : hij vecht het aan.

Hij heeft inmiddels support en juridische bijstand aangeboden gekregen van Danish Online News AssociationDONA. En de krant Information (een zeer gerespecteerde krant in DK) heeft inmiddels een artikel over het grijze album en de vele advocatenbrieven geschreven, en is het ook niet eens met het verbod op linken naar de desbetreffende site, omdat het volgens de journalist van deze krant censuur is. 

Ik ben zeer benieuwd hoe dit verder gaat verlopen, en hou jullie op de hoogte.

Update:  Ook de krant Politiken heeft inmiddels geschreven over Keld Bach?s zaak. Het artikel beschrijft de gang van zaken tot nu toe. Deze zaak krijgt veel aandacht in de media op dit moment, en het lijkt erop een principe zaak te worden. Spannend !

5 thoughts to “Het Grijze Album III”

  1. Nobel streven. Jammer dat het dan net om zo?n belabberd stukje muziek gaat (of heb ik nu geen smaak?)… Wat gebeurt er als ik hier in deze reactie nou een link opneem naar het Grijze Album? Wie is dan verantwoordelijk? Hmmm… misschien had ik toch rechten moeten gaan studeren… ;-)

  2. Ik denk niet dat het erom gaat wat voor muziek het is, en of het goed of slecht is. De vraag is of hier censuur gepleegd wordt of niet.

Comments are closed.