Mind the gap I

Wie gaat er nu lopen internetten als je in Londen zit. Nou ik. Ik zit eigenlijk te wachten op de trein naar Stansted airport, maar aangezien ik er niet al te vroeg wil zijn, zit ik nu op Picadilly Circus bij de Burger King in het internetcafe. Ik geef toe dat de toetsenborden hier wat vettig zijn.

Het weer is hier boven verwachting, het is droog, met af en toe dreigende regenwolken, maar we hebben ook enkele foto?s in de stralende zon kunnen nemen, en geregend heeft het alleen vannacht. Gisteren kwam ik om 12.00 aan in mijn zeer centraal gelegen hotel aan Picadilly Circus. ?s Middags hebben we wat door de stad gewandeld en o.a. het Tate museum bezocht (daar hele aparte foto?s genomen), de Millenium bridge, Big Ben en dat soort dingen bekeken. ?s Avonds was HET koncert (tv-2, een in het deens zingende band in Londen), en in de namiddag gingen we alvast naar Sheperds Bush, om op tijd te avond eten. Het leek wel of we in een deense kolonie terecht waren gekomen, het restaurant waar we aten had alleen maar deense klanten en ook op straat was er weinig engels te horen. Sheperds Bush is een mooie oldstyle concert zaal (als ik me niet vergis ooit van de BBC geweest) en de perfecte locatie voor een deens feestje. Tot mijn grote verbazing was het concert zo goed als uitverkocht, en de sfeer was net zo goed als een concert in Aarhus. Er moeten wel een flink aantal denen in London wonen, en ik heb ook vele mensen gezien die vanuit Denemarken gekomen waren. Wij waren niet de enige “lunatics”.

Na het concert waren wij zo euforisch gestemd dat we nog even wat wilde drinken in een gezellig cafeetje. Dat vonden we niet in Sheperds Bush, dus de metro naar Oxford Street. Nu hadden ze daar wel winkels, maar alles wat op een cafe leek, was gewoon dicht, om 23.30. Ik dacht dat de pubtijden in London allang afgeschaft waren, maar blijkbaar toch niet. Geen (open) cafe te vinden ! Na een uur rondgedoold te hebben gaven we het op. Rare stad Londen !

Verder ben ik helemaal verslaafd aan de Londense Metro, en ik kan wel foto?s blijven nemen van alle verschillende stations. Tot ik vandaag hoorde dat dat helemaal niet mag. Vreemd. Ik heb er toch een aantal, en die komen binnenkort in dit theater.