Waar doen ze het van ?

Ik vloog dus met Ryanair naar London vanuit ?rhus. Ik geloof dat het hele retourtje 180 gulden kostte, en dat vind ik goedkoop voor een vliegticket. Het kan nog goedkoper, als je bijvoorbeeld woensdagavond om 22.35 vanaf ?rhus vliegt, en dan zaterdag om 06:50 ?s morgens weer terug, kost het geheel (een retourvlucht) u 60 gulden !

Waar doen ze het van zat ik te denken toen ik in het knalgele vliegtuig stapte. Ik bekeek het toestel en het viel me op dat het vliegtuig een aan elkaar gestikte lappendeken leek, met plaatjes metaal met popnagels aan elkaar gepopt. Daarna hadden ze er een flinke laag gele verf over heen gespoten, en er een Hertz (autohuur) reklametoestel van gemaakt. Binnen in het vliegtuig waren stoelen, en die waren best uit te houden die anderhalf uur dat ik erin zat. Rondkijkend door het vliegtuig zag ik bordjes met “No Smoking” en “Fasten Your Seatbelts” boven alle stoelen. Sommige bordjes hadden grote letters, andere bordjes geschreven in kleine letters. Boven sommige stoelen stond “Nicht Rauchen” en “Bitte Anschalten”. Bij de toiletten hing een “Toilet Besetz” (of zo iets). Een mengeling van duitse en engelse bordjes dus. Ik zat me dus af te vragen – zouden ze gewoon een paar wraktoestellen hebben opgekocht, en daar weer een heel  vliegtuig van gemaakt hebben ? Gele verf erover, niemand die zeurt, het is tenslotte goedkoop …

10 thoughts to “Waar doen ze het van ?”

  1. Nou ja, je bent weer heel terug toch? Denk dat er nog wel ergere maatschappijen bestaan (Aeroflot ofzo)…;-)

  2. @Novio – ja natuurlijk – want als er dan wat gebeurd worden die gele dozen nooit gevonden, en kunnen ze nooit achterhalen wat er misging. Slim !

  3. Ojeeh, boek je nog eens dan..
    Off topic: hoe beperk jij die last refferers en filter je spam eruit. Zag je reactie bij Splinters (by mail ?)

  4. @Daantje : ik weet het, maar ik heb de stap naar de Euro?s gemist, dus ik reken nog in guldens – erg he ? :-)
    @V@nm@n : Pivot (de nieuwste versie) heeft een ingebouwd referer spam filter. Je kunt de referers die je wilt blokken in een bestandje (de naam of een deel van de naam) opnemen, en die komen er dan niet meer doorheen. Als je blogspot opneemt als filter, is 99% van de spammers geweerd. Als je dit bestand af en toe bijwerkt, heb je geen problemen meer.

  5. Ik durf zowiezo al niet te vliegen en wij gaan in april een weekendje “goedkoop” vliegend naar London… maar als ik dit zo lees koop ik toch liever een ticket van KLM ofzo…

  6. ?t Was wel wennen, dat no-service-beleid bij Ryanair, toen ik voor het eerst met ze mee ging. Maar ach, op een korte vlucht kun je heel goed zonder ranzig bordje eten vind ik. Jammer dat ze (waarschijnlijk?) uit Brussel weg moeten. Maar ik geloof dat ze ook (gaan?) vliegen vanaf ?t vliegveld hier vlak over de grens. Da?s dan weer fijn.

Comments are closed.