Titels !

Het irriteerde me al tijden dat ik geen titels bij mijn foto?s kon schrijven in mijn fotogallery. Ik heb gezocht naar andere freeware galleries, maar ik vond niet wat ik zocht. Ja dat vond ik wel (in PHP), maar dan kon het weer niet op mijn webhotel draaien, omdat de helft van de PHP modules (waarvan de grafische) niet geinstalleerd zijn.

Uiteindelijk was er dus maar een oplossing, ik heb het lang uit kunnen stellen, maar nu was ik het zat : zelf doen. Dus ik heb net zo lang in de C# (csharp) kode lopen rotzooien, tot het deed wat ik wilde. Ik wist helemaal niets van C#, daarom had ik het ook zo lang uitgesteld, nu weet ik een beetje, maar ik betwijfel of ik het echt handig gehackt heb. Het resultaat is hoe dan ook dat het werkt, en de London foto?s zijn inmiddels van titels voorzien. Want u wist natuurlijk niet dat de Big Ben de Big Ben was en The Tower Bridge de Tower Bridge. Nu kunt u dat allemaal te weten komen.

Nu komt de klus om al te titels erin te gaan proppen, en het verbaasde me dat ik van 80% van mijn Mexico foto?s al niet meer weet waar ze genomen zijn. Leuk klusje als ik straks 2 weken thuis ben na mijn ooroperatie.

3 thoughts to “Titels !”

  1. Herkenbaar probleem, ben al blij als ik weet wat en van wanneer ongeveer mijn fotoalbums zijn. Heb dus maar bij weinig albums teksten staan. Gebruik het programma JAlbum (http://www.datadosen.se/jalbum/), waarvan ik de template helemaal heb aangepast, programma doet de rest, ideaal. Veel succes met het verzinnen van alle bijschriften!

  2. De Big Ben is de Big Ben… Wat een wijsheid, ik ben met stomheid geslagen… Een hele mooie gedachte om het weekend mee in te gaan. *snif*

  3. Als je nog wat houvast zoekt voor de identificatie van je Mexicofoto?s dan heb ik ook nog wat plaatjes met onderschriften online staan!

Comments are closed.