Paycheck, ?tre et avoir, 21 Gram

Paycheck is de nieuwe film met Ben Affleck. Ik ben eerlijk gezegd geen fan van hem, ik vind hem een watje, en absoluut ongeschikt als held. Maar da?s mijn persoonlijke mening. Ik ging Paycheck eigenlijk zien omdat de film op een verhaal gebaseerd is van Philip K. Dick, de man die ook Minority Report heeft geschreven, en dat vond ik een erg interessante film. Ook ben ik in het algemeen geinteresseerd in dit soort technologische films (je bent nerd of je bent het niet).  Paycheck daarentegen bezit weinig van het niveau van Minority Report. Het is eigenlijk een vrij saaie film, met een verhaal dat interessant had kunnen zijn, maar het nooit werd. En het einde was inderdaad tenenkrommend slecht. Laat maar dus met die film.  2,5 ster voor deze matige prestatie.

?tre et avoir had ik me misschien wat teveel van voorgesteld. Ik heb heel veel positieve recensies gelezen, op verschillende weblogs, en ook in Denemarken heeft ie vele erg positieve recensies gekregen. Ik vond hem aardig en vermakelijk, maar iets te langzaam. Misschien zocht ik er wel te veel achter, en moet je gewoon met verstand op nul achterover hangend van deze film genieten. Volgens mij ben ik een van de weinigen die niet heel positief is over deze film, dus oordeel zelf en ga hem zien. 3 sterren voor deze film

21 Gram is de nieuwe film Alejandro Gonz?lez I??rritu (de maker van o.a. Amores Perros / Love is a bitch – die ik – ik schaam me diep – op de een of andere manier gemist heb). Het duurde ook even voor ik Sean Penn kon waarderen, maar nu kan ie niet veel verkeerd meer doen (na Mystic River en deze film is ie een van absolute helden – alleen geen  films als I am Sam meer spelen dan !). Hij is fantastisch, ook in deze tragische film, die het spoor van 3 mensen volgt, die uiteindelijk door het lot (en geen leuk lot kan ik je vertellen) aan elkaar gekoppeld worden. Fantastische acteerprestaties van alle drie de hoofdpersonen. Het thema is schuld, zich schuldig voelen en vergiffenis.

Dit is een film waarbij je na afloop aan je bioscoopstoel blijft plakken, omdat je nog even niet de zaal uit wilt, omdat de film je vast houdt. Schokkend en mooi tegelijk. Zien die film, 5 sterren !!

12 thoughts to “Paycheck, ?tre et avoir, 21 Gram”

  1. Sorry voor mijn enthousiasme. Had ik niet moeten doen ;-) Maar ach 3 sterren is nog heelwat voor een film die tegen valt…

  2. Het doorgaans wijze Pixelsurgeon heeft wel wat aan te merken op 21 Grams (6 uit 10 sterren):

    However despite the impressive skill on show the film fails to engage as a story, partly perhaps because we do already know the ending. The characters are selfish and unpleasant, and the film’s message is depressing and fatalistic. Towards the end it becomes increasingly portentous and humourless (particularly in the explanation of the film’s title) and we come away wondering what might have been had the material been approached with a lighter touch.

  3. Ok, ik geef op. Jij vond Lost in Translation ook al niks hè ? :-) Ik ben het trouwens verre van eens met deze pixel operateur.

  4. Ik vond Etre et Avoir juist ontzettend leuk. Je moet inderdaad niet denken dat je een film met veel inhoud gaat zien. Maar hoe kan dat dan ook, met een documentaire. Het is een heerlijke, rustige sfeerfilm, die je gewoon móet zien. Niks aan je hoofd en gewoon genieten.

Comments are closed.