Met zonder wanten

Vandaag was al de tweede fiets-met-zonder-wanten-naar-je-werk dag deze week. Ik weet het zeker nu, het wordt lente.

De bakker droeg bij aan dit geluk. Het dagelijkse ontbijtbrood dat ie hier bezorgt, was blijkbaar het verkeerde vandaag. Onze strenge secretaresse wees hem op zijn fout, en sleepte er deens wienerbr?d voor allen uit.

Deens/Dansk wienerbr?d is internationaal bekend, in USA heet het bijvoorbeeld danish rolls. In Wenen heet wienerbr?d (Wien als in Wenen) Kopenhagener Geb?ck, maar oorspronkelijk komt dit soort gebak uit Turkije !

4 thoughts to “Met zonder wanten”

  1. Wij hebben maar 1 afdeling, dus ik denk het niet. Maar kan zijn dat we het brood van een ander bedrijf uit de buurt hebben. Als die slim zijn scoren ze ook gratis wienerbrød :-)

  2. Lekker. Je kunt deze Danish rolls inderdaad bij de (Franse) bakker hier om de hoek kopen. Alles beter dan die zoete Amerikaanse troep. Alleen al door de ?icing? breekt je glazuur spontaan van je tanden…

Comments are closed.