Oorperatie

OoroperatieToen ik de oproep kreeg in februari dacht ik nog, oh dat duurt nog wel even. Maar nu is het plotseling zover. Morgen gaan ze mijn oor opereren. Ik was er niet echt heel zenuwachtig voor tot vandaag, nu is het toch wel een beetje spannend. Ik moet om 9.00 uur in het ziekenhuis zijn, dus als u nu even duimt tussen 9.30 en 10.30 morgen dan komt het vast wel goed.

Wat gaan ze doen ?
Ze gaan het trommelvlies opensnijden, en daarna het stijgbeugelbotje (zie rode pijl) verwijderen. Dit doen ze omdat dat botje bij mij vastgegroeid zit, en daardoor niet zo goed meer trilt, waardoor ik een stuk slechter (-25%) hoor in mijn linkeroor. Dat slechte horen is vooral merkbaar als ik met meerdere mensen een gesprek voer, en helemaal in lawaaierige omgevingen. En verder heb ik ook tinitus in mijn linker oor, wat misschien ook verholpen kan worden door deze operatie (dat is niet zeker, maar het zou mooi zijn). Nadat het botje verbrijzeld is met een laserstraal (ik hoop dat de arts goed kan mikken!) laseren ze een gaatje in de resterende onderkant van het stijgbeugeltje (dat dus niet weggelaserd wordt) en zetten daar een nieuw platina pinnetje in dat de trilfunktie van het botje over moet nemen. Platina – dus ik wordt meteen ook een stuk meer waard.

Het geheel vind onder lokale verdoving plaats, en ik maak me nog het meest zorgen over hoe ik een uur zo stil kan blijven liggen dat de arts niet te veel weglaserd in mij hoofd. Ik blijf een nachtje overnachten in het patienthotel en donderdag mag ik weer naar huis. Daarna moet ik 1-2 weken rustig aan doen (is thuishangen), omdat het trommelvlies de tijd moet hebben om weer netjes aan te groeien. Er wordt een soort isoleerschuim in mijn oorgespoten dat het trommelvlies op zijn plaats houdt tijdens het aangroeien, dus de eerste paar dagen zal ik een eventuele hoorverbetering nog niet echt kunnen merken. Misschien komt er nog een postje hier vanavond, maar anders ben ik er weer zo gauw ik in staat ben een computer te bedienen.

Wel duimen dus h? !

13 thoughts to “Oorperatie”

  1. Je mag je nu wel hoger gaan verzekren met dat platina in je oor.
    Héél veel sterkte morgen, ik zal aan je denken ;-)

  2. Prak, prak prak! Ik had je nogwel sterkte willen wensen. Nouja, sterkte met bijkomen zal ik dan maar zeggen…

  3. Eh, niet bijkomen in de zin van uit narcose, want die is er natuurlijk niet, maar het recupererernen.

  4. Als je dit leest ben je waarschijnlijk al weer terug. Veel succes met niksen de komende tijd (kun je mooi veel berichtjes typen voor je log!!!) ;-)

  5. Ah.. dat was vanochtend dus. Dat het maar goed gegaan mag zijn. En sterkte met het herstel!
    (Er ligt een stokje voor je klaar ter vermaak in de herstelperiode)

Comments are closed.