Oorperation completed !

Ik ben weer thuis, moe maar opgelucht.

Ik was meganerveus vlak voor de operatie en kreeg wat tabletten waar ik relaxed van werd, dat hielp goed. Toen werd ik naar de operatiezaal gereden, er werd een groen laken over me heen gelegd, waar alleen mijn oor uitstak, dus ik heb niets van de operatie kunnen zien. Aangezien de operatie onder plaatselijke verdoving plaatsvond heb ik wel dingen kunnen horen. En dat waren een hoop rare geluiden: suizen, piepen, slijpen, slurpen en lasergeluiden. Het lukte me om op de gewenste momenten doodstil te liggen en volgens de chirurg zag alles er goed uit. Terwijl ik nog op de operatietafel lag deed hij na afloop een kleine gehoortest en daar kon ik in ieder geval wat horen.

Alleen tijdens de operatie ben ik op sommige momenten duizelig geweest, maar na afloop helemaal niet meer.  Ik loop nu met een prop in mijn oor dat het trommelvlies op zijn plek moet houden tijdens het weer aangroeien. Verder moet ik de komende tijd rustig aan doen, mag ik geen zware dingen tillen en niet vliegen. Ik moet ook uit de buurt blijven van personen die verkouden zijn, omdat verkoudheid het eindresultaat negatief zal beinvloeden. En verder mag er geen water in mijn oor komen.

Het enige is dat de linkerhelft van mijn tong smaakloos ik, ik kan er op dit moment niets mee proeven. Volgens de arts komt dat af en toe voor, en moet dat vanzelf over gaan. Over 3 weken gaat het laatste gaasje eruit, en kan ik beter merken of er verbetering in mijn gehoor is. Nu kan ik dat nog niet echt zeggen, met gaasje en watten en wondvocht in mijn oor.

Ik heb veel steun gehad aan het verhaal van Henrik (in het deens), hij heeft dezelfde operatie ondergaan en uitgebreid opgeschreven hoe het hem is vergaan na de operatie. Dat vertelt een stuk meer dan de standaardbrochures die je in het ziekenhuis krijgt. En ook hij had problemen met smaak in het begin.

Nu komt de volgende opgave, nl. thuishangen de komende dagen. Voorlopig ben ik nog redelijk duf, dus ik slaap veel. En daarna kan ik wat films van mijn DVD collectie gaan bekijken.  En misschien wat kaarten gaan schrijven naar de mensen die nog steeds wachten op mijn kerstkaart uit Mexico / Guatemala.

En stor tak voor alle positieve berichten allemaal, echt supertof, het heeft echt geholpen ! Echt heel leuk om van jullie te horen !

8 thoughts to “Oorperation completed !”

  1. Goed om te horen dat het allemaal is gegaan zoals het kennelijk zou moeten. Nu nog even door de nasleep heen en dan hopen we maar dat je binnenkort alles echt weer luid en duidelijk kan horen…

  2. Welkom terug in logland (zie je hoe veel dat op “legoland” lijkt?). Hopelijk hoor en proef je binnenkort weer als vanouds en beter.

Comments are closed.