Todo

Het was prettig weer in mijn eigen bed te slapen, ook nadat ik gehoord had dat het ok is om op het geopereerde oor te liggen. Ik slaap namelijk het best als ik op mijn linkeroor lig, vraag me niet waarom.

Ik geloof dat mijn smaak zich langzaam aan het verbeteren is, het is nog niet helemaal zoals het moet zijn, maar beter dan het was. De prop in mijn oor is irritant, soms voelt het als een voetbal zo groot. En er is ook een hoop lawaai in mijn oor, hopelijk wordt dat allemaal wat beter.

De grootste uitdaging nu is om me niet te vervelen. Er ligt nog een stokje klaar van Rob wat ik binnenkort zal behandelen. En ik kreeg net een mailtje van de roeiklub (goeie timing) met een lijst met roei commando?s die ik, als aankomend konijn, moet leren. Dingen als stuurboord en bakboord, “aan boord”, “Balans”, “Roei weg” en nog een heleboel andere dingen. Vele deense uitdrukkingen die ik nooit eerder gehoord heb, dus da?s een mooie opgave voor de komende dagen.

Zo meteen neem ik de bus naar de apotheek (ik mag me niet teveel inspannen) en ga waterafstotende watten halen, en dan ga ik een poging doen te douchen zonder water in mijn oor te krijgen. Allemaal ongelovelijk spannende aktiviteiten (not !)

Zondag wil ik eigenlijk naar een (rustig sit-down) koncert, of zou dat te overdreven zijn ?

8 thoughts to “Todo”

  1. Ik wil beslist niet vaderlijk overkomen, maar beroepshalve heb ik c.q. mijn medewerkers het e.e.a. te maken met geluidmetingen in horecagelegenheden. In dat verband wil je niet weten hoe sterk het dB niveau op en neer gaat. En dat staat echt los van electrische versterking. Uitmetingen blijkt dat bij life uitgevoerde akoestische muziek naar verhouding veel schommelingen in geluidniveau voorkomen. Denk maar eens aan een aria van een operazangeres. Mijn vaderlijk advies zou dan ook zijn om je in dit geval nog maar even te beheersen, hoe moeilijk dat ook is. Sterkte!

  2. Ik begrijp je dilemma, maar realiseer je wel dat geluid meer is dan hetgeen je oren opvangen. Ik bedoel daarmee dat je als mens geluid als muziek ervaart maar niet de onderliggende pieken die onderdeel van het geluid zijn. M.a.w. het door jou waargenomen geluidniveau is niet alleen verantwoordelijk voor gehoorbeschadigingen. Oordopjes zouden kunnen helpen maar dan moeten het m.i. wel professionele zijn wil het echt een beschermend effect hebben.
    Misschien zie ik het beroepshalve wellicht
    iets te zwart, maar het zou doodzonde zijn indien je niets met de operatie zou opschieten. Persoonlijk zou ik dan ook een weekje langer wachten…hoe vervelend dat ook is!
    Sorry, het is weer een preek geworden……

  3. Ik loop zojuist tegen deze hele leuke site aan. Heb vorig jaar ong. dezelfde operatie ondergaan en ben sinds half jaar met deense cursus bezig. Toeval??

Comments are closed.