Stokje

Rob gooide ver, en het stokje belandde op mijn balkon. Dat komt wel goed uit, ik zit nog steeds thuis en er gebeurt hier helemaal niets interessants op dit moment. Hier zijn de vragen:

Hoe werd voor de eerste keer duidelijk dat je heus wel Nederlander bent en dus heel anders denkt dan de autochtone bevolking?
Pfff, da?s een moeilijke. De mentaliteit hier en in NL lijkt zoveel op elkaar dat ik me niet vaak anders voel. Ik heb wel al een paar keer discussies gehad over het feit dat ouders in Denemarken hun kinderen fulltime in de kinderopvang gooien, omdat pa en ma beide fulltime willen blijven werken. Volgens mij is dat in NL (nog?) niet zo. Oh ja en verder is het hier absoluut geen gewoonte om rondjes te geven in een cafe. Ik weet niet of dat met de dure alcoholprijzen te maken heeft, maar aan de andere kant – ze weten niet beter hier wat betreft prijzen.

Waarom wil je (n)ooit terug naar Nederland?
Gelukkig staat de (n) tussen haakjes, want dat is precies zoals het ervoor staat. Ik heb geen idee of en wanneer ik ooit of nooit naar Nederland vertrek. Ik plan niet lang vooruit, everything is possible.

Welke bezienswaardigheid is het team van Lonely Planet vergeten in de gids van je regio te zetten?
Elk touristenboek over Denemarken noemt den Gamle By, een openluchtmuseum in ?rhus. Zelf vind ik dit een van de meest saaie museums die ik ooit gezien heb. Ik verheug me op de opening van het nieuwe kunstmuseum Aros, en verder heeft ?rhus een van de mooiste fietspaden van het centrum naar Moesgaard strand, waar je over een mooi pad dwars door de bossen langs de zee naar een van de stranden fietst. Het best bewaarde geheim : Paradis Is, de beste ijszaak van ?rhus.

Ik weet niet of er nog mensen zijn die geen stokje gevangen hebben, maar ik gooi het verder naar Mieke en Hans:
1. Welke 3 platen, van nederlandse bands of artiesten moet ik gaan horen de volgende keer als ik in NL ben ?
2. Welke stad moet ik absoluut een keer gaan bezoeken, en waarom ?
3. Waarom bloggen jullie eigenlijk ?

6 thoughts to “Stokje”

  1. mange tak! Voor de leuke antwoorden en de tip om ijs te eten bij Paradis en dan naar het strand te fietsen. De volgende dag naar Aros, het enorme beeld zien, denk ik. Da?s al twee dagen gevuld :)

  2. Dank je Ingrid, we zijn al druk bezig met de antwoorden en vooral met de vraag: aan wie geven wij het stokje dan weer door?

  3. Nou Ingrid, het was een hele operatie maar jouw stokje is weer verder gekomen, als Annek en Alex het accepteren;)

Comments are closed.