Roeien met een pantersjaal

Gisteren was er intro avond in de roeiklub, voor potentiele nieuwe leden. Ik heb me al gemeld, maar ging er toch naar toe om te kijken hoe het was. Ik was er om 19.00, en zag de avondzon het strand prachtig kleuren. De roeiklub ligt ca. 150 meter van het water, in een van de duurdere wijken van ?rhus.

Er kwamen velen verschillende mensen op de introavond af. Een van hen was een mevrouw in een nette lange jas met zo?n mooi duur panterpatroon sjaaltje om. En zo?n Christian Dior bril op. We kregen een rondleiding door de botenhal, en velen zagen voor het eerst hoe klein de zitjes waren waar je op moet zitten. Klein en hard, want ze zijn van hout, net als de boten. De houten boten die gebruikt worden op zee worden handgemaakt, en alleen in Denemarken gebruikt.  Kosten voor een nieuwe boot verraste mij : 36.000 gulden !

Ik zag de mevrouw met de lange jas al twijfelend kijken. Ze vroeg waarom er nog steeds van die kleine zitjes in de boten van tegenwoordig zitten, en waarom er geen zacht kussentje op zaten. Tja. We gingen door naar de roei ergometer (een roeimachine). Hier konden we het roeigevoel uitproberen. En de jas ging met jas en al op het zitje zitten – maar dat ging niet echt h?. Nee.

Omdat je in zout water roeit en er vet zit aan de roeiriemen en je kleren dus vies worden, wordt er aangeraden oude kleding aan te trekken. Het meisje van de roeiklub liet zien wat je het beste aan kan doen : oude t-shirts, joggingbroeken en een oud regenjack. Ik zag haar bijna gepikeerd kijken, dat soort kleding dat kan toch helemaal niet.

De enige eis waar we nog aan moeten voldoen is een zwemtest waar we 300 meter moeten zwemmen in het zwembad.  Ja en dan wordt je haar nat. Dus haar vraag waarom we eigenlijk een zwemproef moeten afleggen, als de boten toch niet om kunnen slaan kwam voor mij niet onverwacht.

Ik hoop echt dat ze besluit lid te worden want dan gaan we nog een hoop lol beleven. En dan hoop ik dat ze bij mij in de boot komt, dan ga ik toch een boel spatten.

13 thoughts to “Roeien met een pantersjaal”

  1. Oh heerlijk dat soort mensen!!! Ik heb een tijdje bij een hockeyclub gezeten en bij een dames veteranen team als coach rondgelopen. Die liepen dus ook met de make-up over dat veld te rennen! :-D

  2. Uppsala, Zweden, in het geval je m?n antwoord op de site gemist hebt. Al sinds 4 jaar (op de dag af vandaag, zelfs).

  3. Ik zou vragen kunnen stellen over een roeier in B., met woordspelingen als in het bootje stappen … of … buiten de boot vallen …, maar dat doe ik niet. ;-)

    Roeien is hartsikke leuk weet ik uit ervaring en vooral observatie van Els, en ja … je loopt iets meer kans om kouwe kak tegen het lijf te lopen. Dat komt waarschijnlijk van de hete aardappels. Goh … tijd om mijn lolbroek uit te trekken. *ritsrats*

  4. @Caroline: als je mijn reactie bedoelt, dan was dat niet mijn intentie. Mijn broek zat even niet lekker en ik kreeg associaties. Heb me dan ook maar gelijk omgekleed. ;-)

  5. Geweldig leuke mensen. Ik kwam ze tegen met paardrijden. Netjes opgetut, de meest fantastische rij-uitrusting en dan gewoon niet kunnen ( of dúrven paardrijden). Ik vond dat heel grappig.

Comments are closed.