Treinen

Morgen rond deze tijd ben ik de grens al over, en kom ik een uurtje later in Hamburg aan. Daarna tuffel ik verder naar Enschede, Amersfoort en om een uurtje of 18.00 ben ik in Utrecht. 11 uur in de trein voor de prijs van 2 retour vliegtickets Billund-Amsterdam, surt show zeggen ze dan in Denemarken. Maar ja dat oor mag nog niet vliegen voorlopig. En ik dan dus ook niet.

Ik neem mijn muziekjes mee, en een boek, maar meestal eindigt het ermee dat ik 95% van de reis uit het raam zit te staren. Da?s ook wel weer het leuke van met de trein vind ik, het landschap zoeft in volle vaart aan je voorbij. Ik zit erover te denken mijn laptop mee te sjouwen. Nu weet ik dat de deense treinen stopcontacten hebben voor computers, maar ik heb geen idee of de duitse en nederlandse intercity treinen dat ook hebben. Dat zal toch wel ? Heeft iemand hier ervaring mee ? Mijn laptopbatterij houdt het nl. niet langer vol dan 1,5 uur.

Omdat ik een kultuur addict ben vraag ik me af of iemand nog tips heeft voor een leuk museum of andere bezienswaardigheid. Nu heb ik al redelijk wat gepland, Cirque du Soleil 1e paasdag (dankzij de tip van hun), het van Abbe museum en het centrum kunstlicht in de kunst in Eindhoven op vrijdag. Maar na 1,5 week verveling kan er nog wel wat meer bij wat mij betreft. Heeft iemand tips ? Het mag ook best iets technisch wetenschappelijks ruimtevaarachtigs zijn, want daar houden wij wel van, mijn moeder en ik. (Spaceexpo hebben we al gedaan). Of iets heel anders wat aan te bevelen is.

13 thoughts to “Treinen”

 1. Ben je al eens geweest in het Kröller Muller Museum op de Hoge Veluwe? Dat is zeer de moeite waard. En niet naast de deur maar zeer de moeite waard is het Groninger Museum. Zo zie je wel meteen heel het land.

 2. De NL intercity heeft geen stopcontactne, althans, 2e klas niet… 1e klas weet ik niet, dat is namelijk te duur voor mij ;-). Met de Duitse treinen heb ik geen ervaring.

  Euhm, cultureel… Nee sorry, schiet me nu even niets te binnen. Goede reis en veel plezier in ieder geval!

 3. Ow, en iets technisch wetenschappelijks: het huis van de toekomst, ergens in Zuid Oost in het Amsterdamse schijnt wel vermakelijk te zijn. Vooral in hoe het niet moet.

 4. Stopcontacten in de trein: geweldig! De volgende stap is natuurlijk een wifi verbinding met het Net. Online gamen met de m/v die twee banken achter je zit! :-)

  Over uitstapjes: ik rijd heel vaak langs http://www.naturalis.nl en ik zag net dat er, naast al het andere interessante, er een tentoonstelling is met de naam Kust Kijken. Daar moet ik natuurlijk wel naartoe als strandliefhebber!

 5. Internetverbinding in de trein hebben ze al in Zweden, de denen zijn iets meer terughoudend wat dat betreft. Ik denk dat er hier grotere afstanden worden gereisd met de trein, (Århus – København 3 uur), veel mensen pendelen, en dan is een stopkontakt onontbeerlijk in de trein.

 6. Stopcontacten in de trein. En dan de prijs van de kaartjes zeker weer 10 procent omhoog. Bovendien moet je meestal staan en dat werkt niet lekker met ?n laptop. Jaja, zo gaat het met treinen in Nederland. Ik ga ook maar naar DK denk ik…

 7. Nog verdachte,onverdachte pakketjes tegengekomen? Die zijn namelijk erg in trek bij de NS momenteel….Of te wel was je wel om 18.00 uur in Utrecht.

 8. elf uur in de trein, dat wel wat overdreven. Het Groninger Museum is vooral als gebouw een spektakel. Volgens mij hebben ze verder nog steeds de tentoonstelling over het Russische Landschap. Veel geschilderde berkenbomen, denk ik. Maar mocht je nog in Groningen zijn.. wij hebben ook een ijssalon :-) Goede reis!

 9. Ik reis nooit met de trein. Het lijkt me dus wel eens leuke zo?n lange treinreis.
  Veel plezier overigens in Nederland

Comments are closed.