In den hollandsche

?rhus – Skanderborg – Horsens – Vejle (met sneeuw bedekt !) – Fredericia – Kolding – grens – Hamburg – Bremen – Osnabruck – Munster – grens – Enschede – Deventer – Apeldoorn – Amersfoort  – Utrecht. Dat was hem zo ongeveer. De reis was lang, 12 uur, een uur langer dan gepland door 4 minuten vertraging  en daardoor het missen van de aansluitende trein. En eigenlijk ook wel uitermate saai. Dit is geen treinreis die je voor de lol doet, het is landschap onderweg is niet bijzonder spannend, en dat was het weer ook niet. De stoelen in de eerste trein waren slecht, en ik had na een half uur al last van mijn derriere. Dit was een tjechische trein, op weg naar Praag. In de duitse treinen zat je iets beter, en in de nederlandse waren de stoelen het zachtst. Geen van de treinen hadden een stopkontakt, en mijn laptop had ik wijselijk thuis gelaten.

Ik had een zak met zelfgebakken broodjes mee, maar at er slechts een. De zoete broodjes op het station van Hamburg zagen er namelijk veel beter uit, en ook de verse vruchtensappen van Dr. Clou (alleen de naam al) kon ik niet laten staan.  In Munster miste ik mijn aansluitende trein, en was genoodzaakt me een uur te vervelen op dit saaie station. Het werd iets beter toen ik ontdekte dat het tentje net buiten het station pommes frites mit hollandische fritessause (Remia !!) verkaufte. Daar was ik even aan toe. Ik vertrok om 05:40 van huis, om 19:00 was ik in IJsselstein, het was een lange dag.

Onderweg schoot het door me hoofd dat ik het reserveringsnummer voor de kaartjes voor Cirque Du Soleil thuis op tafel had laten liggen. Niet echt snugger, en de treinreis werd er meteen een stuk minder leuk door. Vandaag kreeg ik ze eindelijk telefonisch te pakken (de kaartverkoopmensen), en daar werd ik gerustgesteld, mijn kaartjes waren gereserveerd, en ik kan ze zondag met legitimatiebewijs en credit card komen afhalen. Pfew ! 
De komende dagen ga ik even een soort van vakantie houden. Dus verwacht niet al te veel hier. Maar ik wens u allen een prettige Pasen !

3 thoughts to “In den hollandsche”

Comments are closed.