Van Abben

Vrijdag was ik in Eindhoven. Nu is Eindhoven zelf niet de meest spannende en mooie stad maar er staan wel 2 hele leuke museums. Het ene is het (niet al te grote maar wel de moeite waard) museum Kunstlicht in de Kunst , waar je kunstwerken kunt zien die zijn geinspireerd door kunstlicht. Sommige werken zijn schilderijen van licht, anderen zijn gemaakt van of met behulp van licht . Omdat de oom van mijn museumgenoot hier een paar kunstwerken heeft staan, bezochten we dit museum. Anders had ik het waarschijnlijk nooit gevonden.

Nu we toch in Eindhoven waren, bezochten we ook het van Abbemuseum. Dit museum is vorig jaar uitgebreid met een nieuw deel en ziet er van buiten erg mooi en strak uit. Van binnen is het een van de mooiste musea die ik tot nu toe gezien heb. Het is er erg licht (wit met zwarte accenten), met vele spannende doorkijkjes naar andere delen van het museum. Van harte aan te bevelen als je van kunstmusea houdt.

4 thoughts to “Van Abben”

  1. Hee da?s toevallig. Het kan best zijn dat ik Jenneke heb gezien (zij was er zo te zien op dezelfde dag), maar ik weet niet hoe zij eruit ziet :-)

  2. hallo dan, kan iemand mij het precieze adres geven van dat museum, ik zal kijken of ik Jenneke dan misschien ook tegenkom?

Comments are closed.