De techniek staat voor niets

Via Jessi las ik dat de streepjescode op de nominatie staat om afgeschaft te worden (we hebben het over binnen enkele jaren), dat vind ik best snel. Snel, omdat onze bibliotheek bijvoorbeeld net een peperduur (en dan bedoel ik ook peperduur) streepjescodeherkenningsapparaat heeft aangeschaft voor het inzamelen en registreren van boeken. Over een paar jaar worden de streepjes dus blijkbaar vervangen door sjips ter grootte van een zandkorrel. Lastig al dat zand in de bibliotheek.

Een ding kijk ik wel naar uit:
Andere mogelijkheden voor RFID (Huh ? = Radio Frequency Identification = de zandkorrel) liggen in de wasmachine en in kleding. De wasmachine ?ziet? het, als per ongeluk een rode sok tussen de witte lakens terechtkomt.

Zou dat ook met zwarte sokken werken ? Ik kijk er nu al naar uit.