Trendie : Orkut

Ik dacht laat ik ook eens trendie doen, ik meld me ook bij orkut (of eigenlijk werd ik uitgenodigd te djoinen). Ik snap nog niet echt wat het nut ervan is, maar het heeft plaatjes en mooie kleurtjes, en da?s al genoeg om mij over te halen. De naam vind ik wel twijfelachtig. Nu heb ik inmiddels een paar personen bij elkaar gesprokkeld die mij (tegen geringe vergoeding) als hun friend hebben opgenomen, maar waar zijn de hollandse bloggers ? Want ik kan nog wel wat extra connecties gebruiken. Gestruktureerd als de denen zijn, zijn er meteen komjunities opgericht als deense webloggers, en ?rhus bewoners, en de hele deense bloggingsien is al lid. Maar ik heb nog geen (aan mij) bekende nederlanders kunnen vinden. Als ik er wat uitnodigingen uit moet gooien zegt u het maar. Ik wil toch eens kijken hoe lang je kunt komen met deze nieuwe vorm van kettingreaktie.

Ik ben inmiddels verbonden aan 201525 mensen via slechts 5 personen, dus dat lijkt me een goede basis voor een feestje binnenkort. Wordt binnenkort de Kuip afgehuurd of hoe gaat het eigenlijk precies ?

9 thoughts to “Trendie : Orkut”

 1. Ik wil niemand zijn vriendjes ontnemen, maar ik vraag mij af waar het addertje zit c.q. is wat Google heeft doen besluiten om Orkut op te zetten

 2. “Ik snap nog niet echt wat het nut ervan is”

  Misschien ligt het wel daaraan dat die rare Hollanders zich niet met Orkut bezighouden. Plaatjes, mooie kleurtjes en het gegeven dat de rest van de wereld het leuk vindt is voor mij nog lang niet genoeg overtuigend materiaal :-)

 3. Natuurlijk zit er ergens een addertje, Google is niet helemaal gek. Maar zolang ik mijn adres en creditcard nummer niet in hoef te vullen, is het niet zo gevaarlijk. :-)
  Maar ze moeten er toch een of ander idee mee hebben lijkt mij, want communities kon je ook al maken bij bijv. yahoo groups.

 4. Ik heb de nederlandse bloggers op Orkut wel gevonden. Ik ga je maar eens opzoeken en dan wijs ik je de weg wel. :)

 5. Ik vond wel een groep met nederlandse bloggers, maar ik kan de hoofden niet aan de weblogs koppelen, omdat ik van de meesten niet weet wie ze zijn :-)

 6. Jeremy Zawodny (een van de schrijvers van Netscape, maar hij doet nu geloof ik iets anders) schreef een tijdje terug waarom hij dacht dat Google Orkut heeft gestart: http://jeremy.zawodny.com/blog/archives/001504.html

  Het zal inderdaad wel de bedoeling zijn om informatie te vergaren over hun gebruikers, en afhankelijk van de informatie heb ik er niet echt veel problemen mee. Ik ben echter ook nog niemand tegen gekomen die me uit wil nodigen, dus ik weet niet wat ik mis. ;)

Comments are closed.