Goede muziek vergaat niet

Maar de cd scijfjes waar de muziek op staat blijkbaar wel. Bijna alle kranten en het nieuws hebben het behandeld, na een jaar of 20 beginnen muziek cd te vervagen. Dit betekent dat er een grote kans is dat sommige liedjes niet meer te spelen zijn omdat ze te beschadigd zijn. De tand des tijds knaagt aan de cd?s en maakt ze onleesbaar voor cd spelers. Surt show.

Ik bladerde net wat door de 80 van 80 van het Parool. Een lijst met 80 cd?s die het helemaal waren in de 80?er jaren. Het genot der herkenning was groot, een aardig deel van deze 80 staan in mijn kast. En een aardig deel daarvan is dus rond de 20 jaar oud. Ineens zag ik Joe Jackson?s – Night & Day in de lijst. Ik trok hem uit mijn cd kast, 1982. En de cd ziet er inderdaad wat raar uit, de randen zijn nl. helemaal geel (net als bij oud papier). Ik vraag me af of dat het begin van het verval is ? Hij was nog wel te rippen, dus ik heb hem nu in ieder geval in MP3 formaat. Maar toch is het vrij irritant dat je nu min of meer verplicht ben je hele cd collectie te kopieren om verlies van muziek te voorkomen. En vanaf nu ben ik dus ook ronduit tegen kopie beveiliging op nieuwe cd?s.

3 thoughts to “Goede muziek vergaat niet”

  1. Heb onlangs nog debacle gehad met copy-protected cd en heb besloten artisten/labels die cd?s copy protecten te boycotten. Niet in de laatste plaats vanwege de houdbaarheid van de media. Heb al jaren al mijn cd?s op HD staan en draai bijna alleen nog maar mp3?s.

  2. Ja weet je wat ik me afvroeg ? Hoeveel kwaliteitsverlies lijdt je eigenlijk als je muziek naar MP3 kopieert ? Kunnen onze oren uberhaupt dat verschil horen ?

  3. Ah, moeilijk punt. Als je maar oud genoeg bent hoor je het niet;-) Ik heb een collega gehad, een enorme zeikerd als het om geluidskwaliteit ging en die was gelukkig met mp3.
    Ik kan er kortom goed mee leven.Maar er wordt informatie weggegooid…

Comments are closed.