Kunst ?

Deze malloot (Marco Evaristti) heeft eerder al een keer een rij blenders opgesteld in het kunstmuseum, en in die blenders zaten goudvissen. Het publiek werd uitgenodigd de blenders aan te zetten en op die manier gepureerde goudvis te creeren. Hij noemde dat kunst. Ik noem het dierenmishandeling. Sommige kunstenaars worden volgens mij gedreven door mediageilheid.

Nu heeft hij een nieuw project : The Icecube Project. Hij is naar Groenland gereist en heeft daar een ijsberg rood gespoten, en er daarna een foto van gemaakt. Een stuk dierenvriendelijker dan de goudvissen (hij heeft wel milieuvriendelijke kleurstoffen gebruikt), maar ik wil er niet aan denken hoeveel staatskronen hij waarschijnlijk gesponsored heeft gekregen, voor alweer een naar mijn mening nietszeggend projekt.

Maar ja, wat is kunst ?