Make Trade Fair

Ja, maar neem wel een flinke voorraad geduld mee, in ieder geval als je naar de Make Trade Fair winkel in ?rhus gaat. Ik ging er even naar toe om er wat kaarten en een kadootje te kopen. Want ze hebben er vaak wel hele leuke dingen. Ik liet het pakje inpakken, dom was dat. Het duurde uren. Het papier scheurde, de rol plakband raakte op, en de zorgvuldig van te voren klaargehangen plakkertjes met gekrulde frutsels waren te dicht op elkaar geplakt, zodat het een grote brij van frutsels en plakkers was geworden. Hier ging de verkoopster proberen een plakkertje te vinden dat er uit te pulken was. Ondertussen stond er een andere mevrouw achter mij te wachten. De verkoopsters kenden deze vrouw, zij werkte ook in deze winkel, had vandaag vrij, maar kwam even langs om een heel belangrijke boodschap door te geven: “Als jullie de winkel verlaten moet je er even op letten dat je de achterdeur goed afsluit”.

Wow ! Dat was belangrijk. Ze had niet door hoe ze hiermee haar 2 andere collega?s absoluut voor schut zette. Ik kreeg het idee dat deze Make Trade Fair winkel, een uitvloeisel was van de lokale haak- en breiklub.

Intussen was mijn pakje ingepakt. Ik betaalde, het bedrag was 81 kronen, voor een stapeltje kaarten en wat andere dingetjes. Ik gaf mijn bankpas. Ik kreeg de bon, om hem te ondertekenen, en zag dat de Trade iets minder Fair aan het worden was. 89 kronen had het schaap ingetoetst. Oh, ja nou kontant die 8 kronen terug dan maar. Ik gooide de meuk in mijn tas en verliet de winkel. “Hallo mevrouw, u vergeet uw bankpasje !”. Schaap nummer 2 deed het bankpasje in haar portemonnee en liep grijnzend de winkel uit.

One thought to “Make Trade Fair”

  1. Ha,ha,ha, hij is weer leuk, je verhaaltje, je kunt haast wel een soort Youp boek gaan schrijven. ;-)trouwens de oostenrijkse stad was Insbruck.

Comments are closed.