Aros en Boy

Boy - Ron MueckBoy - Ron MueckAros - ?rhus kunstmuseum

Vandaag bracht ik eindelijk een bezoek aan het fonkelnieuwe kunstmuseum Aros in ?rhus. Het is groot en van binnen erg mooi, heel licht en lekker ruim opgezet. Het museum heeft 10 etages, die door middel van een mooie ronde trap aan elkaar gekoppeld zijn. Op de bovenste etage is er een dakterras met een mooi uitzicht over de stad. In de kelder vind je The 9 Spaces, een hele donkere afdeling met internationale installaties met licht en geluid. Het museum is nog niet helemaal klaar met de inrichting. Zo zijn er bijvoorbeeld pas 3 van de 9 spaces gevuld, al zijn die 3 zeker al de moeite waard.

Verder hangt er gewoon veel kunst, veel deense kunst, maar ook kunst van internationale kunstenaars. Er staan ook bizarre dingen, bijvoorbeeld een geparteerd paard in tientallen weckpotten, gadver, dat hoeft van mij niet echt. Boy is natuurlijk het absolute hoogtepunt. Een paar Boy foto?s en foto?s van het museum zijn in the foto gallerie toegevoegd.

De entree voor het museum kost 60 kr., ongeveer 18 gulden. En dat is het museum zeker wel waard vind ik.

8 thoughts to “Aros en Boy”

  1. Het valt me op dat je regelmatig terugrekent naar guldens. Is het verwerpen van de Euro ook voor buitenlanders verplicht in Denemarken? Dat je overigens foto?s mag maken. Ik doe nog wel eens of ik de bordjes niet zie, maar ik vrees dat de giftshops het alleenrecht hebben ;-)

  2. Dat met guldens komt omdat ik al voor de Euro overgang in NL in DK zat. Ik heb dus nooit geleerd in Euro?s te rekenen, en reken zelf (na al die jaren in DK) nog steeds om van kronen naar guldens, als ik ergens de waarde van bepaal. Dat zit er gewoon in gebakken. Dus het is geen onwil :-)

  3. Oh, en foto?s maken mocht alleen van het gebouw zelf en van Boy. Dat rare hoofd op z?n heb ik stiekem gefotografeerd.

Comments are closed.