Het zal eens tijd worden

Sinds 2000 heb ik al een digitale camera, en dat zijn een hoop geschoten foto?s bij elkaar. Na een hoop gerommel met foto galleries op internet, zelfbaksels en andere handige hulpprogramma?s, was het nu tijd voor een definitieve oplossing. En na eens wat rondgekeken (bijvoorbeeld bij G.) te hebben werd dat dus Coppermine gallery. Een open source fotogallery, draaiende op php en mysql. Na de servermove van afgelopen week, is nl. eindelijk het beruchte php GD (image behandeling) component geinstalleerd, waardoor het mogelijk wordt Coppermine op mijn website te draaien.

Het is allemaal nog met een standaard template, en het is ook nog een keer een hele klus om de hele zooi foto?s in te laden, en van kommentaar en titels te voorzien, maar daarna is het een stuk overzichtelijker. Coppermine is mooi en handig, en geeft mij ook wat informatie over wat u als fotobekijker eigenlijk aanklikt. U kunt zoeken, u kunt raten en u kunt kommenteren, mocht u daar zin in hebben.  Coppermine is superkoel. De oude galleries zullen spoedig verwijderd worden.

Dus : Wees welkom in de nieuwe foto gallerij , en neem gerust een glaasje wijn bij het rondlopen.

9 thoughts to “Het zal eens tijd worden”

  1. JAlbum ken ik, maar heeft geen database. En da?s (wat mij betreft) het voordeel van Coppermine. Je kunt bijv. dwars door alle albums zoeken, ook op keywords. En er zitten gewoon een heleboel goeie features ingebakken.

  2. Goede tip Ingrid. Wij zijn ook op zoek naar een goede fotogalerie. Hans is onze software-expert en ik zal hem snel tippen over dit progje.

  3. @Ingrid: Meestal ja. Hij doet soms raar bij het toekennen van groepen gebruikers aan albums. Dan kan je er opeens als administrator zelf niet meer bij. En zo zit er nog wat zutte zut in.

  4. Wauw, wat overzichtelijk zeg, ziet er prachtig uit.
    Wat zijn random foto`s vroeg de leek??;-)

Comments are closed.