Monster

MonsterIk had wel hoge verwachtingen van MonsterCharlize Theron heeft een hoop prijzen gewonen voor haar acteerprestaties in het waargebeurde verhaal over de vrouwlijke moordenaar Aileen Carol Wuornos. Maar de film komt wat mij betreft niet echt goed op gang, en het verhaal raakte me niet. Da?s geen goed teken voor een film als deze. Ik geef toe dat de verandering van Charlize Theron in de onhandig grote Aileen goed gedaan is. Maar dat was niet genoeg om de film op een hoger niveau te tillen. Christina Ricci was interessant voor deze rol, maar niet interessant genoeg. Ik was teleurgesteld na deze film 3 sterren van de 6.

Gelukkig was er ook Ned p? Jorden (IMDB link naar de tv serie waarop de film gebaseerd is). Deze documentaire film volgt het leven van 6 mensen die allen werken bij Viking Live saving Equipment in Esbjerg. Hier worden o.a. de reddingsboten gemaakt voor de grote ferry?s.  Alles gaat goed, tot Viking besluit een nieuwe fabriek te openen in Taiwan. Dat betekent dat er ontslagen gaan vallen in Esbjerg.  Vanaf zijn alle medewerkers onzeker of zij hun baan kunnen behouden,  en dat versterkt het kontakt dat de kollega?s onderling hebben. Toen er aan het einde bleek dat de 6 hoofdpersonen allemaal door het oog van de naald kopen, en hun baan konden houden, was er een hoop gesnotter in de bioscoopzaal te horen. Wat een heerlijk menselijke film. Geen idee of ie naar Nederland komt, maar komt ie : zien ! 5 sterren van de 6

2 thoughts to “Monster”

  1. Haha.. Als ik alle films nog moet zien die van jou een voldoende krijgen, wordt het nog druk! Kill Bill 2 stond hier op het programma. In een heuse ouderwetse service-bioscoop. Ouderwets, dus hij draait er nog niet..

  2. Gisteren was Looking for Richard (http://www.imdb.com/title/tt0116913/) hier op tv. Midden in de nacht dus ik heb ?em nu op video. Ik heb hem nog niet gezien, maar waarschijnlijk veel Pacino, en dat vind ik prima. Maar ook een zekere Spacey doet er in mee. ;-) Heb jij deze docufilm al gezien?

Comments are closed.