Speakdanish.dk

Ik heb hem al eerder genoemd speakdanish.dk, maar ik doe het nu nog een keer, omdat de site nu ook (gedeeltelijk, maar er komt meer) in het nederlands beschikbaar is. Leuker kunnen ze het niet maken, gemakkelijker wel, want :

Enkele quotes van de site:
Deens is een makkelijke taal om te leren.

Wat is moeilijk aan de Deense taal?
Twee dingen: luisteren en de uitspraak.

Oh, maar wat is er dan precies makkelijk aan ?

4 thoughts to “Speakdanish.dk”

 1. Deens is makkelijk als je alleen schriftelijk communiceert. Is nog waar ook trouwens, want ik kan die TV-2-site redelijk begrijpen. Zonder ooit ook maar 1 les Deens te hebben gehad.

 2. even off-topic ik zie verder geen mogelijkheid:

  Die tinitus die jij hebt hoe heb je deze opgelopen, ik heb er nu sinds een half jaar last van, weet niet precies waardoor, hoogst waarschijnlijk veel en hard lawaai (drummen) ben ik even benieuwd naar. ?t lijkt mij trouwens ook wel lekker om in Denemarken te wonen! groetjes
  Marc

 3. Hoi Marc
  Ik weet niet hoe ik aan mijn tinnitus gekomen ben, ineens viel het me op. Maar het kan best zijn dat het jaren heeft geduurd voordat het op irritatie nivo was.

  Drummen is uitermate slecht voor tinitus, en vele drummers hebben er dan ook last van.

  Verder is er niet echt 100% bekent wat tinitus eigenlijk is. Je kunt er een soort apparaatjes voor krijgen die het lawaai van tinnitus wat neutraliseren, als je er heel erg last van heb schijnt dat wel te helpen.

  Ik heb het idee dat mijn tinitus iets is verminderd na mijn ooroperatie in maart 2004.

  Hopelijk beantwoord dit je vragen, anders zeg je het maar :-)

 4. Tja, gisteren naar de KNO arts geweest, die zegt alleen dat er niets aan te doen is, ja maatschappelijk werk die je eventueel wat tips kunnnen geven, maar waarschijnlijk weet ik deze tips al wel, ach een gesprek kan geen kwaad en misschien leer ik er nog wat van.

  Ik ga wel door met drummen alleen bescherm ik mijn oren beter met doppen, ik heb geen zin dat het mijn leven nog meer gaat beinvloeden dan dat het nu al doet, vooral ?s nachts als het stil is. Ga dus wel door met de dingen die ik nu doe.
  Als je leeft loop je ook het risico dat je schade oploopt, we blijven helaas niet nieuw ik zie dit dus ook als een opgelopen schade waar ik inderdaad maar mee om heb te gaan, net zoals iemand veel last heeft van z?n rug, hernia?s e.d. kan ook zeer vervelend zijn. Probeer in ieder geval hier zo goed mogelijk mee om te gaan en als ik weer eens lotgenoot signaleer zo als nu,is het goed om het er even over te hebben.

  Groeten,

Comments are closed.