Royal

De koninklijke koort heerst overal. De bruiloft van Frederik en Mary vind op 14 mei plaats, en diverse busorganisaties en DSB (trein) hadden extra bussen en treinen ingezet, om het publiek van Jutland en Fyn naar Copenhagen te transporteren op de grote dag. Ook werden in vele steden “Volg de bruiloft op groot scherm” arrangementen georganiseerd. Maar deze vlijtigheid bleek vergeefs. Het volk wil gewoon thuis voor de buis de bruiloft volgen, en extra treinen, bussen en arrangementen zijn inmiddels afgelast. Een branche heeft wel ontzettend veel voordeel van de bruiloft, en dat zijn de tv verkopers, die verkopen tv?s als nooit tevoren. Ik zelf was ook niet echt van plan om het live te gaan meemaken, ik twijfel of ik het zelfs op tv ga volgen. Niet, denk ik.

Morgen is er wel Rock ?n? Royal, en daar ga ik wel naar toe. Niet voor de Royal maar voor de Rock. Morgen is een vrije dag in DK (de grote biddag), dus uitermate goeie timing voor een weekendje Copenhagen. Rock ?n? Royal vind plaats in het overdekte Parken, dus ook het weer kan het feestje niet verpesten. Het geheel wordt live uitgezonden in Denemarken en in ieder geval ook in grote delen van Scandinavie. Ik kijk uit naar Brett Anderson, tv-2 (vanaf nu koninklijk hofleverancier) en Outlandish. Maar er vinden nog veel meer optredens plaats. Het geheel gaat 3? uur duren.

3 thoughts to “Royal”

  1. Nu zou ik wel Deen willen zijn … Heb je al eens het aantal ?public holidays? vergeleken tussen DK en NL?

    Anyway: Rock on! Veel plezier!

  2. Ik geloof dat we er 1 of 2 meer hebben. Wij hebben geen koninginnedag, en 5 mei is ook geen vrije dag. Is dat wel een vrije dag in NL eigenlijk ?

Comments are closed.