Emma Dillema

Da?s de naam van een caberetgroup hier in het vandaag zeer zonnige Denemarken, en da?s volgens mij ook de naam die ik in mijn vorige leven had. Zijn er even geen dillema?s voorhanden, dan kan ik er altijd een verzinnen.

Nou maar het dillema van deze week is het volgende. Ik woon alweer een aantal jaren in ?rhus C, en C staat voor centrum. Ik bewoon een ruime flat, met alles op loopafstand. Ik heb een huurflat, en ik huur bij een (veel te rijke) particulier. Deze huiseigenaar laat de huur elk jaar een stukje stijgen, en dit jaar heeft de huurprijs bij mij de pijngrens bereikt, het is simpelweg te duur geworden. En nu wil ik dus verhuizen. Een andere (wel betaalbare) huurwoning in C vinden is een zo goed als onmogelijke opgave. Een koopappartement is volledig onmogelijk, die zijn alleen nog te betalen door tweeverdieners met 2 goedbetaalde banen.

Het dillema is nu dat ik een flat aangeboden heb gekregen in ?rhus N, en N staat voor Noord. En da?s niet C. De flat op zich (ik ben er net wezen kijken) is mooi, licht, ruim, groot balkon, met was- en fietsenkelder en zelfs een klein schuurtje. De huurprijs is 370 gulden per maand goedkoper dan waar ik nu woon. Nou da?s mooi hoor ik u al denken. Er  zijn slechts 2 maren : 
1. de flat ligt op het allerhoogste punt van ?rhus, ca. 5 km. fietsen van het centrum.
“Ja, en ?”
5 km. ontzettend bergop als je van het centrum naar huis moet.
“Nou, je hebt toch een goede fiets ?”
Ja maar ik heb echt een een schurfthekel aan bergop fietsen.

2. De wijk heeft niet de charme van het centrum. Het is er wel lekker rustig, maar het heeft de charme van een nieuwbouwwijk (= geen charme at all).

Dussss beste Mona, wat moet ik doen ? Doorzoeken of toehappen ?

10 thoughts to “Emma Dillema”

 1. Als je niet meteen een contract voor 2 jaar hoeft te tekenen, maar bijvoorbeeld voor een jaar, zou ik wel verhuizen. Dan kun je altijd rustig verder zoeken en hoef je ondertussen niet die hoge huurprijs te betalen…

 2. Effe de omgeving verkennen en een keertje op de fiets er heen van de week, misschien valt het wel mee, dat fietsen ;-)

 3. Ik kan alleen advies geven voor als het koopapp was geweest: dan bij twijfel nooit doen. Maar bij huur kun je inderdaad weer makkelijker weg, zoals Anouk zegt..

  Praten met veel te rijke huisbaas een optie?

 4. Doorzoeken totdat je iets vindt dat HELEMAAL naar je zin is, is volgens mij het beste.Tenzij je perse MOET verhuizen maar dan moet je dat fietsen ook op de koop toenemen. Ga voor wat je ECHT wilt is het advies van Mona.

 5. Ik sluit me aan bij Mieke. Weg uit C is gemakkelijker dan weer terug naar C vanuit N. Dus als de financiele nood niet heel hoog is, zou ik gewoon blijven wachten en verder kijken.

 6. Wat zijn jullie allemaal verstandig. Bedankt voor de goede raad, mijn hart zegt ook dat ik in C moet blijven. Dus, ik ga voorlopig even door met zoeken en laat N schieten.

  Groeten
  Emma

 7. Ja Mona soms is het goed om even een bevestiging te krijgen van wat je diep in je hart eigenlijk zelf ook wel weet ! :-)

Comments are closed.