Oh ja, Songfestival

Er is niet meer aan te ontkomen nu, alle tv kanalen zenden bruiloft en Frederik en Mary. Dit is de derde achtereenvolgende avond waar er een of ander live muziekprogramma wordt uitgezonden. Met precies dezelfde artiesten al gisteren, want zoveel sterren hebben ze hier nou ook weer niet. En het mag vooral niet te modern. Inmiddels is bekend dat de gift van het volk (waar via een website geld voor geschoven kon worden) een of ander achterlijk servies is. Zo?n servies wat mijn oma in haar theekastje heeft staan  zeg maar, met goud en bloemetjes. Ik vond het een prestatie dat Frederik in een interview uit zijn bek kon krijgen dat ze er erg blij mee waren, en vooral ook dat ze het mooi vonden. Get real ! De rest van het geld ging naar een speciaal gecomponeerde Fred & Mary sang, geschreven door Erann DD. Een zoetsappige nietszeggende liefdesballade. Wat een geldverspilling, ik ben blij dat ik niet gestort heb.

Maar ho, er is ook nog een semifinale voor het songfestival vanavond, en Denemarken doet daar aan mee. Natuurlijk werden zij niet direkt geplaatst. Ik zie net dat Holland ook in de semifinale zit. Aangezien de puntenverdeling vaak gebaseerd is op het buurland principe krijgt Denemarken het zwaar. Vriendjes Noorwegen en Zweden zijn al door, dus waar moeten de punten nu vandaan komen. Misschien is er wat te ritselen, met u, hollandse kijkers ? Dan stemmen wij weer op Holland ?

Het deense liedje Shame on you, is hier te beluisteren. Ik denk persoonlijk niet dat we het gaan halen, de finale.

Update: OK volgens mij zaten er slechtere liedjes bij de gekozen top 10, of was het deense liedje echt zo slecht ?

3 thoughts to “Oh ja, Songfestival”

  1. Ik vond het eigenlijk allemaal om te huilen. Wij hebben het programma voortijdig afgezet wegens bedroevende kwaliteit overall.

  2. Hier in Nederland heeft Delft een negendelige jamset gegeven aan Friso en Mabel… dat is misschien nog wel erger.

  3. Ik vond het Nederlandse liedje eerlijk gezegd niet onaardig. Maar er waren inderdaad een hoop nitwitten bij.

    Die jamset klinkt inderdaad net zo erg als dat servies dat ze hier hebben gekregen. Servies is blijkbaar een standaard kado bij koninklijke bruiloften!

Comments are closed.