Frederik en Mary bruiloft – Bryllup !

Vlaggen

Ja er is niet aan te ontkomen, het is grote bruiloftsdag vandaag. De bussen rijden met vlaggen, en de hele stad hangt vol met deense en australische vlaggen. DR en TV2 zenden live op tv sinds vanmorgen. Op dit moment is het mensenkijken geblazen, het hele gezelschap is op weg naar Fredensborg slot, waar er gegeten gaat worden. Grappig genoeg is het slot niet groot genoeg voor het feest, en daarom wordt het feest in een tent gegeven in de tuin van het slot. Fredensborgslot wordt ook de thuisbasis van Frederik en Mary, en ligt ten noorden van Kopenhagen.

Men kan zich verbazen over alle gasten die op zo?n bruiloft uitgenodigd worden. Kan iemand mij bijvoorbeeld vertellen wat Roger Moore (zojuist geinterviewd) op die bruiloft doet ?

Hier in de stad is geen bruiloftstaart meer te krijgen, en vele winkels zijn vanmiddag gesloten. Ook op mijn werk werd er koninklijke  taart gegeten.

Bruiloftstaart

Wist u dat de 5 sterren op de vlag van Australie het sterrenbeeld Zuiderkruis voorstellen ? Dit sterrenbeeld is alleen te zien op het zuidelijk halfrond. De ster links onder Union Jack (vlag van UK) heeft 6 punten en representeerd de 6 staten en territories van Australie. Dan weet u dat ook weer.

Meer ?
Frederik & Mary bruiloft (engels)
Kroonprins Frederik officiele site
Kongehuset – de officiele koninklijke website

3 thoughts to “Frederik en Mary bruiloft – Bryllup !”

  1. Ja, wij hadden een aantal jaren geleden natuurlijk de WA & Maxima gekte dus weten er alles van. Als die Mary zich niet zo ontwikkeld als Maxima (op Koninginnedag in een spijkerjasje) dan wordt het nog royaal gezellig!

  2. Ja ik weet dat Mary uit Tasmanie komt, Tamanie heeft ontzettend veel aandacht gekregen hier op tv, en ik denk dat het een deel deense toeristen gaat trekken.

Comments are closed.