Verhuizen III

Wordt er nog verhuist(d?) of hoe zit dat. Ja er wordt verhuisd, en wel rond 5-6 juli. Ik verhuis naar een gezellig appartement, iets ten zuiden van het centrum, iets Under Byen zeg maar.  Fietsafstanden : 2km. naar werk, 3 km. naar centrum, 2 km. naar het bos, 2 km. naar het zomerpaleis van de koningin, 2,5 km naar de zee en het strand. Vlak zonder bergen.  De nadelen : 4 km. van de ijswinkel, en 8 km. van de roeiklub want die ligt in noord.

Het enige jammere is dat ik ook van postcode verander, en dat ik dus geen 8000 ?rhus C meer mag schrijven, maar 8260 Viby J.  Dat was bijna een reden om niet te verhuizen, maar alles went. Het wordt een 2 kamer flat, met gezamelijke tuin. “Gezamelijk” daar zijn de denen dol op. Er is een gezamelijke werkplaats met gereedschap, een buiten barbeque, en ook een wasruimte met 2 wasmachines en een droger, een wasophangruimte. Niet iedereen heeft nl. zijn eigen wasmachine hier, vaak worden die gedeeld. Er zijn totaal 6 woningen in het blok waar ik kom te wonen, en die de boel delen.

De flat is ook iets tussen een huurflat een koopflat in. Het heet een aandeel woning (typisch deens), en je koopt als het ware een aandeel in de woning (vast eenmalig bedrag), en daarnaast betaal je per maand ook nog een stukje huur.  Het aandeel verkoop je weer als je ooit weer verhuist, en met de huizenmarkt in ?rhus is het niet ondenkbaar dat de waarde van het aandeel stijgt in de loop der jaren. Dus ook de bank vond dit een wijselijke investering. Verder kom ik in een rustige straat te wonen tegenover een skole en een kirke. Met MacDonalds, F?tex, Kvickly, postkantoor, Blockbuster in een straal van 100 meter. Oh ja, en ik bespaar zo?n 400 gulden (nee nog steeds niet euro compatible) huur per maand, en daar kun je leuke dingen mee doen.

Dus operatie dozen pakken gaat binnenkort beginnen. Maar da?s niet de moeilijkste opgave. De moeilijkste opgave wordt operatie overbodige troep weggooien, want het weggooi gen is niet echt ontwikkeld bij mij.

7 thoughts to “Verhuizen III”

  1. Wij gaan over een dikke week, dus ook hier is al heel wat overbodige troep weggegooid. Veel succes, het klinkt goed!

  2. Veel geluk op je nieuwe stekkie, lijkt me erg leuk en als een een stukkie verder fietst voor het ijsje heb je het ook meer verdiend…toch??

  3. Gefeliciteerd! Wij verhuizen morgen … voor een paar dagen naar The Dutch Mountains! ;-)

  4. Hoe vind je al de flats? Ik woon in Århus maar vind het heel moelijk om een nieuwe flat te vinden.
    Jane

Comments are closed.