Nummertje

Als het ergens druk is om 8.30 ?s morgens dan is het wel bij de bakker. Aangezien bijna alle kollega?s vrij zijn vandaag, besloot ik ons gezamelijke ontbijtbrood te halen deze keer. Werken op een lege maag is nu eenmaal niet optimaal.

De rij bij de bakker stond begon al buiten de winkel. Ik ging naar het nummertjesautomaat en trok een nummertje. Ik trok 69, en hij was bij 48. Dat ging dus nog wel even duren. Ineens viel mijn oog op een ander nummertje. Dat nummertje lag tussen de jampotten, en was daar waarschijnlijk neergelegd door iemand die geen zin had om zo lang te wachten. Ik pakte het nummertje. 56 !  Ik werkte me wat naar voren, en de mevrouw voor mij zag er niet al te vriendelijk uit.

Is het etisch verantwoord om nummertje voor te kruipen of niet ?

9 thoughts to “Nummertje”

  1. Op deze manier vind ik ?t acceptabel. Als je vanaf nu alle nummertjes gaat bewaren en ze gaat hergebruiken is ?t niet meer ethisch verantwoord. Maar wel heel slim.

  2. Nee, het is ethisch niet verantwoord. Maar ik ben wel jaloers: ik durf zoiets dus niet.
    Alhoewel dat wat Mieke schrijft heel acceptabel klinkt. Kansen zijn er nu eenmaal om benut te worden.

  3. Zolang er niemand is die per ongeluk dat nummertje heeft laten vallen en dus als nummer 56 wordt omgeroepen aan de beurt denkt te zijn, dan zie ik het probleem niet zo. Een beetje mazzel moet je hebben af en toe…

  4. Hm, wat moeten we hier nu weer van denken? Ach, ik weet me ook altijd goed een volle bus in te werken, dus wat zeur ik: gewoon doen ;-)

  5. Ander dilemma: Mag je een nummertje trekken, weggaan en na een half uur weer terugkomen? Als dat mag, dan is het onderscheid met jouw dilemma nauwelijks waar te nemen. (h)

Comments are closed.