Troy (4/5)

Troy - movieNa een ontzettend drukke week, was het tijd voor 3 uur relaxen in een bioscoop stoel. 3 uur met een stoere maar goedspelende Bratt Pitt en een watje van een Orlando Bloom. Die heeft nu echt het laatste restje respect verspeeld. Troy is een lange film, maar verveelde mij geen minuut. Het verhaal vond ik interessant, het bracht de griekse geschiedenis tot leven, en je leert waarom de achilleshiel ook alweer de achilleshiel heet. Het feit dat ik in 2002 in Troje was (en een namaak versie van het paard zag), maakt de film er niet minder interessant op. We bezochten de ruines van Troje (die nu overigens in Turkije liggen) en kregen een indruk van de gigantische bouwwerken die daar ooit gestaan hebben.

De film heeft een groot aantal special effects, die het best tot hun recht komen op een groot scherm. Als je van grootschalige films (a la Gladiator), dan hup de bioscoop in, 4 sterren van de 5.

5 thoughts to “Troy (4/5)”

  1. Ik vond het een mooie film, niet super maar in zijn soort goed. Brad is stoer en goed geolied. Veel mooie effecten en die Peter O?Toole is ook OK als Priamos.

  2. Zeer goede film, maar wat jammer dat de Nederlandse vertaling gemaakt werd door een persoon of kantoor (?) dat totaal Grieks onkundig is en zeker geen klassieke opvoeding heeft genoten. Alle Griekse namen eindigen in deze vertaling op het Latijnse -us in plaats van op het Griekse -os. Erg vervelend voor wie beter weet.
    Is er op dat kantoor dan niemand die eraan gedacht heeft de teksten even te laten nalezen door een van de tienduizenden Vlamingen of Nederlanders die jaren hebben besteed aan de studie van de klassieke literatuur ? Bovendien geeft de Franse tekst telkens de correcte namen weer…
    Ook de Amerikaans eindgeneriek leert ons dat het verhaal werd opgetekend in de IliaD…
    De film geeft anders zeer goed de stemming mee en het verhaal komt zeer realistisch over.

Comments are closed.