God “Sommer”!

Dat wensen de denen elkaar in deze tijd van het jaar. Een goede zomer. Volgens mij zitten we op dit moment in een poolstroom. Het  bleef droog gisteren in Horsens, maar jeetje wat was het koud. Het was rond de 7 graden, en dit is zeker het koudste festival dat ik ooit heb meegemaakt. Ik had een fleece trui mee, was blij dat ik mijn sjaal mee had en had spijt dat ik mijn handschoenen thuisgelaten had. Dat leek me namelijk wat overdreven, het loopt tenslotte tegen het einde van mei. Ja lekker noordelijk klimaat hier in Denemarken. Maar de koncerten verwarmde onze koudgeworden lijven. En op weg naar de laatste trein was de bewolkte hemel veranderd in een klaarheldere nacht met sterren en de maan. Mooi, maar het maakte het er niet warmer op.

De laatste trein terug naar ?rhus ging om 0:30, en ik begon me uit de mensenmassa te wringen, 5 minuten voor het koncert afgelopen was. Om 0.00 was ik bij het station. Had ik al gezegd dat het koud was ? Het stationsgebouw was een stuk warmer, en gevuld met andere treinpassagiers. Een half uur hierbinnen, dat was wel vol te houden. 0:05 kwam er zo?n akelig security mannetje binnen die met de verschillende groepen mensen begon te praten. Geloof het of niet, maar het warme stationsgebouw in Horsens gaat om 0.00 uur dicht, elke dag, weer of geen weer. Er zat dus niets anders op dan de kou weer in te gaan en de laatste 25 minuten buiten te wachten.  0:55, 50 minuten later, een half uur vertraagd kwam de trein. Hoe kan zo?n nachttrein in vredesnaam zoveel vertraging oplopen !

2 thoughts to “God “Sommer”!”

  1. Zo, dat is koud!! Hier in Nederland is het nu om 21:00 zo?n 14.5 graden. Wordt het ook nog wel warm bij jullie in de zomer, of is dat heel afwisselend? Ik geloof dat het hartje zomer ook nog wel erg koud kan zijn he?

  2. Laat ik even duidelijk zijn: dit is extreem voor Denemarken voor deze tijd voor het jaar. Het klimaat hier is als dat in Nederland.

Comments are closed.