Free record shop

Nou ben ik echt de beroerdste niet, als mensen mij om hulp vragen mbt. informatie over Denemarken dan help ik altijd. Anders wordt het als dat soort vragen van een commercieel reclame adviesburo komt. Leest u even mee:

In mijn inbox:

Wij zijn een reclame adviesbureau en bezig met het maken van een mediaplan voor een klant in de bouwwereld. Hierbij ben ik op zoek naar de namen van een aantal buitenlandse vakbladen mb.t. aannemers en architecten in Belgi?, Duitsland, Denemarken, en Engeland. Hierbij heb ik ook bereik en waardering door de doelgroep nodig. Kunt u mij hiermee verder helpen voor de vakbladen in Denemarken?
 
Met vriendelijke groet,
 
[naam]  Advertising & Marketing

Ja ik kan best wat research doen voor jullie hier in Denemarken, maar dat doe ik niet gratis, maar tegen vergoeding in de vorm van cd?s of dvd?s. :-)
Ingrid


Hoe bedoel je vergoeding in cd?s of dvd?s
 
Met vriendelijke groet,
 
[naam] Advertising & Marketing


Ik bedoel dat ik niet gratis voor jullie ga researchen hier in Denemarken. Maar dat ik dat best wil doen als ik daarvoor als vergoeding
wat muziek cd?s of dvd films krijg. Jullie zijn tenslotte een commercieel bedrijf.
 
/Ingrid

Het spijt me wel, maar we zijn een reclame advies bureau en geen ?free record shop?.  Misschien is er iemand anders die mij kan helpen.

[naam]

Nee en ik ben geen gratis arbeidskracht … Wat had je anders verwacht ?
Ingrid

Misschien kan je wat anders reageren. Tenslotte is het een normale vraag. Als je het niet gratis doet kan je het ook normaal doorgeven, dan zoek ik gewoon verder. Ik ben ook geen gratis arbeidskracht, dus ik kan mijn tijd beter besteden dan te reageren op jouw domme reacties. Je baas moest eens weten.
 
Bianca

Ik vind dat ik het vrij normaal heb doorgegeven, ik schreef in mijn eerste antwoord al dat ik het niet gratis doe, dus wat was het probleem ?
En wat moest mijn baas eens weten trouwens ? Misschien ben ik wel eigen baas ?

/Ingrid
 

Ging ik tever ? Ik heb er hartelijk om moeten lachen in ieder geval !

12 thoughts to “Free record shop”

 1. Ik heb er ook smakelijk om moeten lachen. Vooral dat “en ik ben geen gratis arbeidskracht” is goed gevonden :)

 2. Ik krijg trouwens zelf regelmatig verzoeken om interviews van studenten die t een of ander in de zorg oid studeren en “het leven met een handicap” van me willen weten. Soms doe ik het (gratis, want student) en soms geen zin in.
  Soms denk ik wel eens dat t m?n lot is. :) Ik durf nooit zo goed een vergoeding te vragen, ook niet als het een bedrijf betreft dat best kan betalen. Vind het goed van je dat jij het wel doet!

 3. Ik krijg best veel mailtjes van mensen die huizen zoeken in DK en dat soort dingen, en die beantwoord ik natuurlijk wel als ik kan helpen. Studenten heb ik ook al eens geholpen met een interview en/of informatie. Natuurlijk ga ik daar niets voor vragen.

  Maar als bedrijven komen vind ik het wat anders, zeker commerciele bedrijven als dit. Vooral omdat ik vind dat ze zich er veel te makkelijk vanaf maken om op deze manier voor een marktonderzoek hun informatie gratis te vergaren. En je op je vingers kunt natellen dat ze voor zo?n onderzoek een hoop geld vangen. Dus het was ook meer een commentaar naar hun toe, of ze wel door hadden waar ze mee bezig waren. De volgende keer ga ik trouwens vragen of ze geld over willen maken naar een goed doel ter compensatie.

 4. En dat werkstudentje zit nu thuis te huilen. Of heeft ?t zelf ook op d?r weblog gezet ;-)

  Ik vind ?t goed wat je gedaan hebt! Jammer dat ze ?t niet begrijpen. Wordt vast niets met dat bedrijf…

 5. Oh, ik begrijp het nu. Citaat direkt van hun website:
  “Het is niet gemakkelijk om een reclamebureau te vinden dat goed werk maakt voor redelijke
  prijzen. ”

  HAHA !

 6. Voor niets gaat alleen de zon op. Ben het helemaal met je eens dat een commercieel bedrijf er best een vergoeding tegenover mag stellen, dan komen ze er een stuk goedkoper vanaf dan als ze echt iemand moeten inhuren. Grappige email conversatie dus, heb er erg om moeten lachen…

 7. haha.. volstrekt humorloos, dat reclamebureau. Een paar cd?s lijkt me toch een aardige deal voor een beetje research. Ik neem aan dat je dan aardig serieus aan de slag gegaan zou zijn (voor een uurtje ofzo). Ik vraag Deense webloggers weleens om advies over pivot, maar dat kost niets. Sterker nog, dat levert een dvd op :D

 8. Ha ha, wat een mens!

  Ik krijg op mijn werk ook hele rare vragen die met Google al snel te beantwoorden zijn. Mensen zijn lui (of dom, of allebei).

 9. “Je baas moest eens weten.” Dar maakt de hele conversatie compleet. Heeft hij/zij nou helemaal niet in de gaten hoe zwak dat klinkt. Vast een verwend persoon met klikken als hobby.

Comments are closed.