The Day After Tomorrow (3/5)

The Day after tomorrowZelfs het dagelijkse weerprogramma hier heeft elke avond aandacht besteed aan de film The Day after tomorrow. De film behandeld ook een indrukwekkend fenomeen : in een paar dagen tijd wordt de halve aardbol veranderd in een ijsklomp, en een nieuwe ijstijd is begonnen. Het is ook een actueel onderwerp, dat inhaakt op Kyoto overeenkomsten, Amerika?s onverschilligheid als het op milieuzaken aankomt en ga zo maar door. De filmmaker heeft zeker een mening over dit soort zaken en laat dat duidelijk blijken. Hij snijdt nog meer interessante zaken aan : als Amerika bedolven dreigt te raken onder het ijs, moet de amerikanen vluchten naar het zuiden. Plotseling is hier een omgekeerde situatie, aangezien het nu Mexico is die de vluchtelingen moet ontvangen, en we weten allemaal hoe vriendelijk de USA is als het de andere kant op gaat. Subtiel. 

Als je de film nog wilt gaan zien : niet verder lezen.

Ik wil deze film op 2 punten beoordelen. Voor de special effects en computeranimaties krijgt deze film 6 van de 6 sterren. Fantastisch gedaan, en uitermate indrukwekkend om het statue of liberty in een ijsklomp te zien veranderen, gigantische tornados de wolkenkrabbers te zien vernietigen, een helicopter die de koude luchtstroom invliegt in een paar seconden te zien bevriezen en mega hagelstenen die uit de lucht komen vallen. Echt supercool gedaan, en ik zat regelmatig met mijn mond op te kijken van verbazing.

Het verhaal daarentegen is zo cliche dat het het eindresultaat van de film volledig tenietdoet. Vader redt zoontje, zoontje red vriendinnetje, ziek jongetje wordt op het laatste moment gered en ga zo maar door. En wat doen die wolven plotseling in het verhaal ? Dat sloeg helemaal nergens op. 2 sterren voor dit  kleffe verhaal. Dus eindigt de totale waardering op 3 sterren van de 6. Dus als je het verhaal vergeet en gewoon voor de uitvoering gaat, is het zeker de moeite waard om deze film op een groot scherm met goed geluid te gaan zien.

4 thoughts to “The Day After Tomorrow (3/5)”

  1. Helemaal mee eens. Ik heb niet vaak zulke mooie special effects gezien (misschien omdat het ook veel natuur was), maar het varhaal was verschrikkelijk, daar kun je niet omheen.

  2. Misschien moet je dat over het verhaal nog even boven het regeltje “niet verder lezen” zetten om te voorkomen dat iemand de film bezoekt, hopende op een mooi verhaal…

  3. Machtige mooie special effects en zeker een film die je in de bios moet zien. Anders komen de se zeker niet goed over op je tvtje.
    ok het verhaal is niet best, maar wat erger is is dat er onwaarschijnlijke dingen gebeuren (wat doet een russische boot opeens in NY, kan superdad in ene 65 km wandelen als hij 3 km per uur strompeld door de sneeuw?) Zonde want die rare dingetjes doen afbreuk aan het achterliggende idee en de special effects. Ik heb wel genoten van de film, maar door die akkefietjes was het een net-niet film.

Comments are closed.