Tivoli K?benhavn

Daar ging een halve zaterdag. Maar dat krijg je als je met de nachttrein uit Kopenhagen om 4:30 pas thuiskomt. Het begon al licht te worden, en de vogels gingen als gekken tekeer. Om 4:45 hielden ze echter allemaal op met fluiten. Wisten ze dat ik wilde slapen of stoppen ze altijd om die tijd ? Gisteren waren we in Tivoli, de enige echt Tivoli, namelijk die in Kopenhagen. Het is een stuk groter dan Tivoli Friheden in ?rhus, een stuk mooier ook, maar het is niet te vergelijken met een park als de Efteling. Toch is het een van de meest bekende pretparken van de wereld, gek genoeg. En oud is het, het park opende al in 1843 !

Naast verschillende attrakties heeft Tivoli ook een koncertplaats, Pl?nen genaamd. En het is jammer dat ik wat dit betreft niet in Kopenhagen woon, maar op dit koncertveld kun je voor 48 gulden 22 vrijdagskoncerten bezoeken. Daartussen zitten vele deense namen, maar ook buitenlanders als Suzi Quatro, KC and the Sunshine Band, The Cardigans, en Hothouse Flowers. Echt een zeer goed aanbod dus. Maar ik woon niet in K?benhavn.  Maar stond wel op Pl?nen gisteravond. Samen met 20.000 anderen, zag ik de tivoli garde over het podium lopen midden in een rockkoncert. Een bekende tv-2 traditie, die het op meerdere manieren voor elkaar kregen de zomer naar Denemarken te trekken. Vandaag was het, na een lange periode met kou en harde wind, eindelijk lekker weer. Zon en 20 graden. Het zou tijd worden, en de reis naar Tivoli is niet voor niets geweest.

Go? Pinse !

One thought to “Tivoli K?benhavn”

  1. Ik heb slechte herinneringen aan Tivoli. Meer de schuld van mijn vader dan van Tivoli, denk ik. Ik herinner me enkel aangelegde parken, lichtjes en veel horecagelegenheden waar m?n vader niet in wilde. Erg saai, geen pretding gezien.

    Misschien moet ik die herinnering wat positiever maken door er nog eens heen te gaan. Ooit… maar tot nu toe staat t me tegen.

Comments are closed.