Kloakservice

Zaterdag was ik nog was duffig van de korte nacht, maar zondag stond ik weer normale tijd op, was het plan. Ik keek op mijn wekkerradio, en zag tot mijn verbazing dat die niet werkte. Da?s gek, stroomuitval zondagmorgen ? Mijn bedlampje deed het ook niet, en ik stond op om te kijken wat het eigenlijk nog wel deed. Ik liep mijn keuken in om de koelkast te checken. Ik hoorde water druppelen. Ik zag mijn houten keukenvloer en die stond blank. Ik was nog wat duffig en keek automatisch naar de wasbak. De kraan daar was dicht. Ik keek verder, en zag waar het water vandaan kwam. Er kwam een straaltje water uit het plafond!  Door het aansluitpunt van mijn keukenlamp om precies te zijn, en vandaar de stroomuitval. Kortsluiting door wateroverlast.

Inmiddels was ik aardig wakker aan het worden. Ik trok wat kleren aan en ging naar mijn bovenburen, om ze te informeren over de lekkage, en om te vragen of ze de kraan dicht konden doen. De buren waren niet thuis. Nu begon het minder leuk te worden.

Ik belde de concierge. Die zou iemand sturen.

Een uur later was er nog niemand. Ik belde nog eens, deze keer de telefoon naast de waterstraal houdend. Dat hielp. De concierge zelf kwam kijken. Oh, ja lekkage, dat komt boven vandaan. Nee de bovenburen zijn niet thuis, maar hij had de sleutel. Hij liep naar boven, en 2 seconden later hoorde ik een alarm afgaan. Wat is het nut van zo?n alarm als je toch niet thuis bent vraag ik me af ? In ieder geval kwam de concierge snel weer naar beneden met de mededeling dat ie met die herrie aan zijn hoofd niets kon doen, dat was niet uit te houden. Hij ging ze nogmaals bellen. Dat begreep ik niet helemaal want ze waren niet thuis hadden we net geconstateerd ! Die waren vast een lang weekend weg met de pinksteren. We gingen nogmaals naar boven, en ik zag de overstromende wasbak in de keuken van de bovenburen. De buren daarboven waren aan het wassen, en dat hielp geweldig mee aan de hoeveelheid water die er overstroomde.

Ik maakte hem duidelijk dat ik het wachten, het stromende water en de niet stromende electriciteit nu zat was maande hem tot aktie. Hij belde de rioolservice. De kwam een uur later, het was tenslotte pinksteren. Met bovenstaande vrachtwagen werden onze gootstenen leeggeslurpt. Dat hielp, er kwam nu geen water meer naar beneden.

Maar nog steeds geen stroom. Nu moest er nog een elektricien komen om de elektriciteit weer op gang te helpen. Hij zou om 15:00 komen. Om 16:00 was ie er nog niet, pinksteren weet u wel. Om 17:10 kwam hij eindelijk aan, en maakte de stroomvoorziening weer in orde. Mijn koelkast en vriezer met gehakt en een doos Paradis ijs (!) hadden vanaf 9:00 uur ?s morgens zonder stroom gestaan. Daar ging mijn pinkster eten. 17:30 pakte ik de trein naar Rock i Herning, en het werd toch nog een mooie dag. Vandaag moest ik de hele dag werken, en dat allemaal in het weekend waar het voor het eerst mooi weer is.

En u, heeft u ook zo?n fantastisch pinksterweekend gehad ?

4 thoughts to “Kloakservice”

  1. Ik leefde echt met je mee hoor, da`s niet leuk en zeker niet in je pinksterweekend als het eindelijk mooi weer is, snik ;-(

  2. Heb iets dergelijks meegemaakt in mijn studentenkamer. Bovenbuuf had last van smetvrees en de voegen van de douche eruit geschrobt. Gevolg, water dat door mijn plafondventilator midden in mijn kamer drupte, waar toevallig een vriedin op een matrs lag te slapen. Ook goedemorgen. Hoop dat de schade verder meevalt, maarja, je gaat in ieder geval binnekort verhuizen…

  3. Ja ik heb verder geen schade in mijn keuken. Het plafond krijgt misschien nog van die mooie gele waterkringen, maar zoals je zegt ik ga toch verhuizen.

Comments are closed.