Kashmir live

Ik geef het toe, het heeft wel heel lang geduurd, maar vanavond zag ik ze eindelijk live, hier in een uitverkochte Train in ?rhus : Kashmir !  Woohoo ! Wat zijn die goed live zeg, en ook echt een genot om naar te kijken. Na een tour langs Japan, Australie, Engeland en Ierland zijn ze nu weer terug op deense grond. Ze zijn natuurlijk zo?n beetje de helden van Denemarken, uitermate populair, en het publiek was ook erg enthousiast.  Ze staan wel erg geconcentreerd te spelen, en Kasper Eistrup is eigenlijk de enige die kontakt met het publiek heeft.

Hoogtepunten voor mij was absoluut het openingsnummer Melpomene. De scene was afgesloten met een groot wit laken, en de band speelde de eerste helft van het nummer achter dit verlichte gordijn. Halverwege het nummer viel het doek naar beneden, supercool. En verder is Surfing The Warm Industry ook een van mijn absolute favorieten, live en op cd. Ik zal eerlijk toegeven dat ik Zitilites en The Good life nog steeds niet gehoord heb, foei, ik weet het. Worden nu wel snel aangeschaft.

Voorlopig even geen buitenlandse koncerten voor Kashmir, afgezien van Rock am Ring, mocht u in de buurt zijn. Intussen is Rocketbrothers  (Kashmir the movie) uit op DVD. Een fantastische film, maar of er ook engelse ondertiteling op de DVD bijgeleverd wordt weet ik eigenlijk niet.

One thought to “Kashmir live”

Comments are closed.