Icekicking !

?rhus is een serieuze stad, waar interessante kulturele evenementen plaatsvinden. Dit weekend is er bijvoorbeeld het 2 daagse Spot festival, waar een enorme collectie aanstormende deense, noorse en dit keer ook belgische bands optreden : Teitur, Tiger Tunes, Sondre Leche, Admiral Freebee, Mintzkov Luna, Swan Lee, Moon Gringo, en ga nog maar even door. Een goed initiatief.

?rhus heeft meerdere kulturele hoogstandjes dit weekend. Wat dacht u van de wereldkampioenschappen vanille ijs schoppen ? Men neme een liter pak vanille ijs, men verwijdert de verpakking, en schopt op de american football manier tegen het blok ijs. Degene die de langste afstand haalt wint.  De officiele regels : 1 liter vanille ijs wordt op zijn kant gezet, en met blote voet zonder sok en zonder schoen zover mogelijk weggeschopt. Alleen vanille ijs is toegestaan, en alleen in vierkante verpakking. Het geheel is hier in het park naast mij afgewikkeld, en was ook op tv (een korte klip in het nieuws).

Zijn we cultureel hier of zijn we cultureel hier !

2 thoughts to “Icekicking !”

  1. Ik ben sprakeloos! …………………. Ik voel me vereerd dat ik over 5 weken het land mag bezoeken. Ik ga die gasten gelijk mailen voor de regels in het Engels zodat ik een Nederlands Kampioenschap kan organiseren en we volgend jaar wellicht mee mogen doen aan dit wereldkampioenschap. Misschien tijdens mijn vakantie een face-to-face overleg over een uitwisselingsprogramma voor spelers en coaches! Ik ga op zoek naar sponsors en deelnemers. Ik stel voor een mooie dag in augustus op het strand van Noordwijk. Inschrijvingen van deelnemers via de mail! *serieus!*

  2. Hoi Bart, hou me op de hoogte als dat wat gaat worden in Noordwijk ! Echt tof als je dat voor elkaar krijgt ! :-)

Comments are closed.