Eternal sunshine of the spotless mind (5/5)

Eternal sunshine of the spotless mind is de nieuwe film met Jim Carrey en een script van Charlie Kaufman. Kaufman is bekend van o.a.  de uitermate originele film Being John Malkovich. Als je dat een interessante film vond, moet je Eternal Sunshine ook zeker gaan zien. Want ook in deze film beleef je de wereld door de hersenen van de hoofdpersoon, in dit geval Jim Carrey. De film gaat over de mogelijkheid om vervelende herinneringen te laten verwijderen uit je geheugen. Dat doet Joel (Carrey) nadat zijn relatie met Clementine (Kate Winslet) op de klippen is gelopen. Het geheugenverwijder process wordt in gang gezet, maar halverwege krijgt Noel spijt, en probeert goede herinneringen met Clementine op andere plaatsen in zijn hersenen te verstoppen.

Klinkt raar ? Is het ook, maar zie de film, en het valt allemaal op zijn plek. Het is een uitermate origineel script, en Carrey speelt weer fantastisch. Ik vind zowieso dat hij veel beter tot zijn recht komt in meer serieuze films als Truman Show, Man on the moon, en ook Bruce Almighty.

Sterren ? 4 van de 5, een aanrader, alweer. (Update 20.6.2004: ik heb ?m nog een keer gezien en hij krijgt een ster extra, 5 van de 5!)

Zie ook:
de officiele site van lacuna inc., mocht u zelf een vervelende herinnering willen laten verwijderen …
de officiele site van de film Eternal sunshine of the spotless mind

4 thoughts to “Eternal sunshine of the spotless mind (5/5)”

  1. Soms vind ik die Carrey een grote kleuter, maar hey, dat ben ik ook. Maar je hebt gelijk. In de ietsje serieuzere films issie beter.

  2. Het is ook een kleuter, soms is dat leuk in een film, soms ook helemaal niet (in dumb and dumber bijvoorbeeld)

  3. Eigenlijk is het 4 uit 5 :-)
    Die 6 ster hangt er eigenlijk maar een beetje bij, en die neem ik vanaf de volgende keer niet meer mee.

Comments are closed.