Oranje

Als er een moment is waar ik me weer echt hollander voel, dan is het wel rond voetbalkampioenschappen. Helemaal als Denemarken tegen Holland moet, maar de vraag is of we dat op het komende EK uberhaupt gaan meemaken. Denemarken verloor haar laatste 2 oefenwedstrijden, ik zag dat Holland van Faroer eilanden won, maar er verder ook niet echt veel van gebakken heeft in de voorbereiding. Mocht ik dat mis hebben, hoor ik het graag.

Om nog wat recalcitranter te zijn kocht ik vandaag een oranje t-shirt. Na het internet afgezocht te hebben, en oranje shirts tegen duren prijzen gevonden te hebben, was dit goedkope shirt gewoon te koop in ?rhus. Soms is het leven zo simpel.

Het is zo?n oldschool shirt met een kleine hollandse leeuw op de linkerborst, en een rugnummer en de tekst “Ruud Gullit” op de rug.  Ik had het plan om die aan te trekken als Nederland moet spelen. Maar misschien is dat de goden verzoeken ? Zou het ongeluk brengen als ik met dat t-shirt ga lopen hier, of zal het juist geluk gaan brengen ? Ik wil namelijk niet schuldig zijn in het vroegtijdig verlaten van het EK, omdat Nederland van Duitsland verliest omdat ik toevallig zonodig een oranje t-shirt aan moest.

Bent u ook zo bijgelovig ?

7 thoughts to “Oranje”

  1. Mijn baas is zo dom geweest om volgende week dinsdag een uitstapje voor het hele bedrijf (allemaal duitsers maar wat wil je ook als je in Keulen woont en werkt) te organiseren. Mijn Ruud van Nistelrooij shirt gaat om twee uur gewoon aan. Wie niet horen wil moet maar voelen. Ik hoop dat ik thuis nog even een stukje van de tweede helft kan zien.

  2. Ja, ik was ook zo verschrikkelijk bijgelovig (als ik nu even niet kijk, dan gaat het goed), maar ik ben niet meer zo?n oranjefan. :)

  3. Ik zeg altijd heel stoer van niet, maar ergens in mijn achterhoofd is er dan weer dat stemmetje dat me ervan overtuigd om iets juist wel of niet te doen. Toch wel een beetje bijgelovig dus…

  4. Trek maar aan maar ik heb er een zwaar hoofd in, ik ga in Turkije kijken (hopelijk)

  5. De oranjegekte kan voor mij niet snel genoeg afgelopen zijn, sorry.
    Hoewel – die gekte valt eigenlijk nog wel mee. Zal wel komen door de resultaten tot dusver.

  6. Ik denk dat de oranjegekte ook erger is al je er middenin zit. Hier is weinig tot geen oranjegekte, de enige (oranje) gek ben ik :-)

    Maar ik kan me voorstellen dat je de oranje ingepakte huizen en cafe?s in NL zat bent ja.

Comments are closed.